Vi plockade kantareller för hela hösten sist vi var i Strängnäs. Jag har nu redan ätit så många kantarelltoasts att min smörfobi har kbt:ats bort. Så gott. Men när vi göttat i oss tillräckligt många klassiska toasts kände jag för att göra något annat med skörden. En mulen murrig kväll i soffan framför Netflix och brasa åt vi pasta med kantarellsås, valnötter och timjan från trädgården. Jag kan ju berätta hur jag gjorde: Du behöver (för 2 port): - Kantareller för 2 personer. - 1 burk 15% ekologisk creme fraiche - ca 1 msk soja - en skvätt mjölk - 1 msk tomatpuré - 1 stor sharlottenlök - 1 stor vitlöksklyfta - spagetti, som en 5-krona för 2 personer - ruccola - valnötter - salt och peppar - balsamvinäger - en klick smör - timjan Börja med att vattna ur kantarellerna i en stekpanna utan smör om de är lätt blöta men med lite salt. Sätt på en kastrull med vatten till pastan. Stek kantarellerna sen i smör tills de är gyllenbruna. Hacka schalottenlöken och vitlöken och fräs de tillsammans med kantarellerna i stekpannan. Koka pastan under tiden och rör i tomatpuré samt creme fraichen i kantarellmixen. Smaka av med soja, salt och peppar. Låt sjuda och rör om. Om creme fraishen torkas ut i pannan kan du hälla på lite mjölk så blir såsen krämig igen. Ha inte för hög värme utan låt det bara bubbla lite. Klipp slutligen i lite timjan. Servera i en djup skål med ruccola som du ringlar balsamvinäger över, toppa såsen med valnötter och servera! Translation: My recipe for chantarell pasta vith walnuts and thyme that we made last weekend! Love this food season.