ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons
Annonssamarbete med Cervera

Min drömfrukost om jag hade ett bed & breakfast

Kanske det mysigaste sättet att umgås med sina vänner som jag vet är att äta frukost ihop, och nu när vi haft kompisar här så mycket har jag fått göra det varje dag! För några mornar sen, när Gustav och Lizzie fortfarande bodde hos oss på ön, så dukade jag upp det maffigaste frukostbordet jag kunde komma på, med de finaste köksgrejerna från Cervera. Äntligen fick jag leva ut min dröm om ett bed & breakfast. Om jag hade ett sånt är det exakt så här jag skulle servera frukost. Man kommer och går, plockar det man vill ha, sitter där man vill och bara har det härligt!

Kolla drömmen. ?

Med fönsterna öppna och hela bordet täckt med godsaker.

Ett trevåningsfat från mitt favoritvarumärke Royal copenhagen behöver inte vara fyllt med kakor, utan grapefrukt och bär går lika bra.

Jag gjorde en enkel men urgod smoothie på frusna jordgubbar, mandelmjölk, banan, jordnötssmör och citronjuice, med en skiva citron på som passade perfekt i glaset. Citron och jordgubb är extremt gott ihop.

Finaste buketten som Gustav valde, uttänkt att kunna torka snyggt när de färska blommorna vissnat och man rensat lite i den.

Bland det viktigaste för mig på ett härligt frukostbord är mycket kaffe, te och fina koppar. Mina favoriter är absolut dessa från Spode och Mon amie från Rörstrand som jag såg båda var på rea hos Cervera nu!

Gulliga låga äggkoppar från Royal Copenhagen, passar min loppisfyndade höga och fat perfekt. Bästa sättet att få perfekt skivad avokado är förresten att skära den i skalet, tätt, på bredden och inte på längden och sen skopa ur den med en sked. Sen trycker man till den lätt i handen och lägger ner på ett fat. På med olivolja, flingsalt och chili flakes. Mums.

Lynn säger inte nej till en god croissant.

Här ser ni hur lagom stor muggen är, hehe.

Älskar klassiska Swedish grace-skålar från Rörstrand. Här i finaste färgen Is, som passar perfekt till blåvitt porslin.

Äntligen bor den här vackra och klassiska kaffekannan i mitt kök också! En Bernadotte från Georg Jensen i den lilla, bulliga storleken. Så oerhört vacker, och en klassisk födelsedags/bröllops/studentpresent.

Jag dukade fram gottt bröd från Själsö bageri och croissanter från samma ställe. Jag köpte dem dagen innan och sen bara en snabb touch inne i ugnen på morgonen så blir de som nybakta igen.

Frukt och nötbröd med cream cheese och björnbärsmarmelad, hallåååå.

Så fint att mixa olika klassiska blåvita mönster tycker jag, och somrigt!

Lille hallonälskaren.

Mysigt att äta tillsammans, till tonerna av Pontus bästa jazzplaylist Jazzagenturen. Man borde bjuda hem till frukost oftare, hjälpas åt att stöka ner och göra fint igen. Ta sin tid, prata och sen vara redo för en härlig sensommardag tillsammans! ✨

12 kommentarer till “Min drömfrukost om jag hade ett bed & breakfast”

 1. Tove skriver: 3 augusti 2018 kl 08:15

  Superfint!! Å blande blå-hvitt er så utrolig flott, her plukker jeg tips fra deg og samler blåhvitt på loppis og bruktbutikker. Ha en fin dag!


  1. elsa_billgren skriver: 3 augusti 2018 kl 08:51

   Ja, och ett lätt sätt att få ihop en personlig mix! Kram!


 2. Maria skriver: 3 augusti 2018 kl 08:15

  utmaning till dig: gör ett ordentligt carbon footprint calculator-test såhär post earth overshoot day. Vågar du? Skulle vara så intressant om alla influencers gjorde det. Fick en chock av mitt eget resultat kan jag lugnt säga..


  1. elsa_billgren skriver: 3 augusti 2018 kl 08:51

   Har du länk så kan jag testa? Kram!


   1. Maria skriver: 3 augusti 2018 kl 14:05

    Jag tog det här:

    https://www.footprintcalculator.org/signup

    Ju mer detaljer man lägger till, ju bättre resultat.

    Det finns massor, T ex:

    https://islandwood.org/footprint-calculator/

    https://footprint.wwf.org.uk

    https://footprintcalculator.henkel.com/en

    Jag lever upp 3.7 planeter om året..


   2. Charlotta skriver: 3 augusti 2018 kl 14:42

    Det hade jag också gärna velat se! Klimatkollen.se (eller om det är. nu) är också bra!


 3. Susanna Johanssonsusannasverden.com skriver: 3 augusti 2018 kl 09:55

  Så herlig og fint, eksakt en sånn B&B vil man jo besöke:)


 4. Jannica skriver: 3 augusti 2018 kl 09:56

  Alltså en sån frukost o med din inredning a la Gotlandshuset! Jag säger bara WOW! Semestern räddad! Bokar ett rum på ditt Bed & Breakfast direkt!


 5. Jannica skriver: 3 augusti 2018 kl 09:59

  Vilken härlig frukost! O med din inredning a la Gotlandshuset! Tror jag bokar ett rum på ditt Bed & Breakfast direkt! Ha en skön sensommar!


 6. Ida skriver: 3 augusti 2018 kl 10:13

  Älskar också frukost! Brukar ofta bjuda hem vänner på frukost/brunch just för att det blir så avslappnat och mysigt.
  Tack för tipset om hur man bäst skär en avokado fint! Har inte lyckats hittills så det ska jag testa. 🙂


 7. Rebecka skriver: 3 augusti 2018 kl 18:06

  Typ finaste blogginlägget jag någonsin sett, åh…


 8. Viktoria Sjöberg skriver: 4 augusti 2018 kl 09:07

  Haha är fortfarande sur över att Swedish grace ser så härmig ut till ett virkat mönster i Iittalas Sarjaton som jag älskar! Tack för avokadotips!


Dela på:
Laddar