Annonssamarbete med Urtekram

Min hårresa – från blekmedel till ekologiska produkter


 

Hej! Här är jag precis hemkommen från badhuset igår och min vanliga simtur på måndagsmorgonen. Känns så skönt att vara ren överallt, mjuk i ryggen och med fuktigt hår som sakta torkar av sig självt. Men det är ju inte själva simningen som är den stora grejen med måndagsmornarna. Utan det bästa är att få träffa Annaklara, babbla förbi 40 minuter i bassängen snabbt och sen ägna lika lång tid i bastun efter med härliga produkter och hud och hårvård. ❤

Mitt hår har ju gått igenom en rätt rejäl resa. När jag var 19 klippte jag av mig allt till kort och sönderblonderade det totalt. Efter ett par år som Marilynblondin blev jag megarödhårig och färgade håret knallrött i många år. Dessutom lockade jag det med stekhet locktång, sprayade och tuperade. När jag fyllde 28 bestämde jag mig att det var dags att ta tillbaka håret igen. Försöka bli mig själv så mycket som möjligt. Det såg inte bra ut och håret var så lesset efter alla år av produkter och behandlingar. Men det krävde att jag först blekte det två gånger och sen klippte sakta med säkert av de slitna topparna.

Jag tror det tog två år totalt, men nu är det 100% jag i mitt hår. Jag är så himla glad för det! Jag har självfall, var ju riktigt lockig när jag var liten, men det har försvunnit och nu kommit tillbaka när jag låter det vara.
Mitt hår är i god kvalitet igen, även om det kräver att jag tar hand om det. Jag är ju en riktig torris. Men senaste gången jag var hos frisören fick jag reda på att jag har extremt torr hårbotten. Och ibland när jag blir svettig känner jag att det kliar. Så mitt nästa mål har varit att ta hand om hårbotten också.

Jag började använda Urtekram när jag var i Köpenhamn förra våren. Då letade jag efter ett ekologiskt schampo och balsam till mig och som julklapp till min syster som önskade det. Nu har jag fått testa deras premiumserie Morning haze och tog med det till simhallen och vår spasession igår morse. Tycker så himla mycket om det! Hoppas min hårbotten gör det också.

Det känns bra att ge mitt hår och hårbotten ekologiska produkter, det är liksom ett steg i rätt riktning för mig som drömmer om 100% jag. Jag försöker bara tvätta håret en gång i veckan, på måndagar i badhuset då, och låter det självtorka. På det sättet kommer lockarna tillbaka! Känns så bra att vara sig själv igen. Håller tummarna att håret känns nytvättat och doftar härligt hela veckan! Ju mindre man gör med håret, desto bättre tänker jag. Och om man ändå ska tvätta det varför inte göra det med något ekologiskt? Det är 2017 nu, och man kan få både lyxig känsla och göra bra för hår och miljö på samma gång!

Urtekrams premiumlinje Morning haze går att köpa på Apoteket och online såklart.
Nu är jag sugen på att testa deras barnprodukter, även Lynn (och Pontus för den delen) borde ju verkligen ha ekologiska produkter. Nu när Lynn äntligen börjar få lite lurv på huvudet, hehe.

Har ni gjort någon liknande hårresa? Vilka är era bästa tips på hur man går från hårkaos till naturligt hår igen? Dela gärna med er! ✿

(1)
(0)
(0)
26 kommentarer | Translate
  
 Laddar