Glad påsk allesammans! Skärtorsdag är en sån himla fin dag för idag börjar påskledigheten för många och då är man extra glad! Jag tänkte att vi kunde fira med att jag visar ett klassiskt knep på hur man tar hand om de få blommande kvastarna man har kvar i sina buketter! Det här har jag gjort både på Äntligen Hemma och hemma, och eftersom jag älskar återanvändning är det ett supertips. Man plockar helt enkelt ur de blommorna som fortfarande är fina ur buketten och snittar om dem. Själv hade jag ju en hel drös efter releasefesten. Så är det bara att stoppa ner dem i olika små salt och sockerströare! fulla med vatten då såklart. Älskar den här klassikern till vänster. Påminner mig så mycket om rabarber/gräddte i mängder under högstadiet på café. De olika ströarna köper man såklart för ett par kronor på loppis eller second hand. tillsammans bildar de en supergrupp i fönstret eller på köksbordet. Så får blommorna nytt liv igen och de som redan vissnat åker ut! Själv hade jag så många kvistar som förtjänade nytt liv så de fick allesammans bo i en zinkkruka. Där trivs de utmärkt ett tag till! I like to put the surviving flowers I have in little sugar and salt containers! If they are many, use an old zink pot!