ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

Min smak ?

Min smak på killar

Jag har alltid fallit för coola killar med tuffa jobb och snygga kläder. Copywriters, journalister, musiker etc. De som tar lite för lång tid på sig att svara på ett sms. Men som själva kan skicka ett ”ute?” kl 02 på natten. Utseendemässigt har jag en grej för längre brunhåriga killar, man är ju en unik fågel så att säga, hehe. Även munnen är en big deal för mig. Stort leende, barnsliga tänder, gärna en glugg och mycket mun liksom! Älskar utseendet på snygga ryska killar, tycker att en platt näsa är väldigt vackert. Smilgropar och kisig blick. Ja ni fattar. När jag blivit kär och ihop är jag ute efter andra saker dock. Då är trygghetsaspekten megaviktig. Klarar inte av en relation med någon som tar tusen år på sig att messa, vill bli bekräftad! Jag har alltid fallit för extroverta killar, inga blyga violer.

Annons

Min smak på mat

Annons

Jag gillar vegetarisk mat som är hälften nyttig hälften göttig. Jag tycker om krämig mat som inte är torr, gärna salt och väldigt umamig. Typ en grön risotto med stekt svamp och buljong, mmmm. Men jag älskar också allt som är rått. Typ rå lax och råbiff. Salt mat är det bästa. Skaldjur är det godaste som finns.

Min smak i porslin

Astier de Villatte gör det finaste porslinet. Lyxigt och sirligt, men också klumpigt. Och vitt. Drömmen att fylla ett skåp med detta.

Min smak i textilier

Annons

Småblommigt och våriga färger, gärna Liberty eller Josef Frank. Färger och bomull. Skulle kunna klä in både hem och mig själv i detta.

Min smak i musik

Jag lyssnar mycket på gamla favoriter som jag inte tröttnar på. Älskar vissa låtar och har dem på repeat. Pacific! – hot lips, Erlend Öje – Sheltered life beskriver min smak ganska bra. Elektronisk mysmusik. Lite Göteborsk, lite Norsk. Snäll men krispig. Älskar Susanne Sundför, hon är iofs inte så snäll i sin ton kanske. Älskar även Amason och all 60-talsmusik. För att inte glömma 80-talslåtar, tex Dolce vita.

Min smak i drinkar

Annons

Jag dricker helst inte drinkar, man blir så full! Men om jag gör det är det nästan uteslutande gindrinkar med gurka, citron, ingefära, fläder eller andra somriga smaker. Syrligt ska det vara, och blommigt. Gillar inte för spritiga drinkar alls.

Min smak i fotografi

Vackert och krispigt ljus ska det vara, gärna dramatiskt men inte mörkt. Mycket röda toner och mjuk varm känsla. Tydligt och kommersiellt, men med en vintagekänsla.

Min smak i kläder

Annons

Klassisk tidlös vintage med en lantlig touch. Jag älskar vita blusar, spanskinfluerade kjolar och 40-talsstilen. Fast inte den dressade varianten utan typ alptoppskänslan. Rostiga färger eller ljusblått.

Min smak i inredning

Enkelhet och ljus, fast med konstnärlig brokig touch. Stora möbler, trä, vitt, romantiskt men också klassiskt utan att vara för fixat. Brokigheten är viktig, och att det inte ska gå att precisera stilen. Champagnevänster, fast på landet, skulle jag beskriva den, hehe. Lyxigt, lantligt och kreativt.

Min smak i konst

Annons

Jag älskar kontrasten mellan upprörande teckningar och mjuka oljemålningar. Gärna tillsammans. Stort och smått i kontrast. Jag älskar min mammas teckningar i suddig kolkrita och Pontus pappas enorma oljemålningar med färgsjok. Men framför allt ska det vara en tavla som berättar något. Om en själv, om tiden man köpte den eller livet i stort.

Min smak på barnkläder

Jag tycker om set, enfärgat eller randigt mest. Gärna i juveltoner, beige eller mullvad. Även senapsgult och dammig turkos. Jag älskar även kontraster i tex knallorange och ett rosa tryck. Linne, ekologisk bomull och fina knappar. Farfarsknäppning på tröjor, ribbade strumpor och snörkängor till.

Min smak på filmer

Annons

Jag tycker bäst om filmer som är baserade på verkliga händelser eller är helt knasiga. Allra helst båda två. The Favourite var en riktig Elsa-film. Jag älskar även musikaler, pampig scenografi och kostym. Cry baby och Grease. Långsamma hemska filmer där allt bara blir värre och värre kan jag typ inte kolla på. Har en fäbless för filmer som knyts ihop och är kluriga. Som Nyckeln till frihet som kanske är den film jag sett flest gånger?

Bilderna är länkade, puss. ?

9 kommentarer till “Min smak ?”

 1. Jessika skriver: 7 mars 2019 kl 14:19

  Elsa! Kan inte släppa era vita tallrikar som ni använder en del till frukostar, de är Såå vackra! Är de loppis? Kram jess


 2. Jenn skriver: 7 mars 2019 kl 14:58

  Kan man köpa Astier de Villate någonstans i Stockholm? <3


 3. Jess skriver: 7 mars 2019 kl 15:31

  Elsa! Kan inte släppa era vita tallrikar, ni har dem ofta vid frukost ? är de loppis? Sååå vackra! Kram


 4. Maya skriver: 7 mars 2019 kl 16:34

  Jag CRINCHAR varje gång du använder ordet ”champagnevänster”, vad är det ens? Jag förstår inte, det går inte ihop för mig haha. Är det en stil??? Är det rika vänstermänniskor? Snälla känner att jag behöver en förklaring


  1. Amanda skriver: 7 mars 2019 kl 19:37

   Jag ser det som en (klockren) beskrivning av personer som rent ideologiskt lutar åt vänster men samtidigt har en dyr livsstil, även om det inte ska se överklass ut utan snarare bohemisk/eklektisk/kreativ – därav det brokiga och originella som kontrasterar mot det lyxiga.

   Sen går det ju såklart att diskutera det genuina (vad nu det är) i att vara champagnevänster, men vi människor är fulla av kontraster och motsägelser och som borgerlig champagneskeptiker upplever jag också uttrycket som en humoristisk blinkning full av självdistans från Elsas sida, vilket jag uppskattar!


   1. Maya skriver: 8 mars 2019 kl 06:07

    Aha ok tack! Antar att jag har svårt att relatera överhuvudtaget till hur man ideologiskt kan luta åt vänster men ändå ha en dyr livstil


 5. Sara skriver: 7 mars 2019 kl 18:35

  Hej Elsa! Vill bara berätta hur mycket jag tycker om dig och din blogg. Kan berätta att jag och du absolut egentligen inte har något gemensamt haha. Jag flydde kriget från forna Jugoslavien, uppväxt i en väldigt okreativ familj och jag själv är så okreativ man bara kan bli, jag är också typen som älskar shiny golv och spotlights 😉 MEN jag älskar den här bloggen, följer den slaviskt och har ibland undrat varför egentligen? Missförstå mig inte men de mesta som du gillar är inte min stil. Det jag älskar är din personlighet och faktum att du är en egen person trots barn, detta låter kanske märkligt men jag brukar ofta inte kunna identifiera mig med andra mammor då dom totalt går in i sina barn och ofta tappar all personlighet. Många bloggar jag läst har jag slutat läsa så fort de blivit mammor eftersom jag tycker det blir så tråkigt och hela bloggen handlar om lilla nisse och vad han åt till middag. Jag har själv en dotter på 5 år som jag såklart älskar mest i hela världen, men jag har fortfarande stora behov utav egentid, tid med min fästman, kompisar och jag har stora drömmar och är ivrig på många saker som inte rör mitt barn. Detta är något som jag ofta har känt är lite tabu, har känt att många mammor online och Irl blir helt uppslukade i mammarollen och tappar sin person helt. Jag inspireras otroligt mycket utav din mammaroll och ditt sätt att fortfarande bibehålla dina relationer med kompisar, Pontus osv. Jag inspireras av att du verkar känslig men också otroligt cool i ditt sätt att vara mamma, jag inspireras utav att du är förväntansfull över så mycket saker som inte har med ditt barn att göra. Jag inspireras av dig helt enkelt. Ville bara säga det! Ha en trevlig kväll


 6. Tale skriver: 7 mars 2019 kl 21:42

  Tekstilene er helt etter min smak ? Erlend Øye (KoC) er også en favoritt gjennom lang tid ☺️ Liker du Whitest Boy Alive?


 7. Sofia Johansson skriver: 8 mars 2019 kl 11:30

  Alltså, så fint alltihop ??


Dela på:
Laddar