I måndags var det så mörkt när vi vaknade att jag trodde det var natt fortfarande när klockan var sju. Enda botmedlet var ett stort glas färskpressad apelsinjuice och kaffe. Vi har tagit in vårt citronträd från balkongen nu. Det är lite stökigt men det blev så himla fint att ställa den stora krukan på bordet! Vårt bord är ju stort nog för sånt. Klockan nio var jag på jobbet och det första jag gjorde var att öppna en flaska bubbelvatten som sprayade över hela mig. Typiskt måndagar. Julia låg på golvet och knåpade ihop dagens inspelning. och jag varavade som vanligt programelederi med amning av denna! Han den lilla alltså. Barnrummet skulle slutföras och jag hetsinredde i fyra timmar. Åskmolnet fick bo i docksängen. och en tavelvägg blev till av två små tavlor, en vimpel och en lampa. Jag kärade ner mig i denna nattlampan också. Det blev så gulligt att hen blev astronaut! Jag älskar den här gamla papperslyktan (?) som jag köpt på Old touch. och dessa ljuvliga små glitterskor från Livly! Sen filmade vi av allting. Noga och länge och jag berättade för er som tittar hur jag tänkt med allt och alla tips. I köket hängde inredningsass-Jannica! Hon har fått jobb på en långfilm som rekvisitör så nu har hon slutat. Det är så synd för jag tycker att Jannica är världsbäst och så himla gullig och snäll! På eftermiddagen fikade vi, kaffe och bulle på balkongen. och när jag var klar väntade två brev på mig där hemma. Eller den ena var till Lynn men han kan inte öppna själv än ju. Fyra fina noveller på temat flykt från Novellix som jag ska läsa och två haklappar från Karin Mannerstål som hon har gjort! Tacktack. Måndagskvällen avslutades som måndagskvällar gör, med middag framför teven. Vi gjorde en paj med trattkantareller och ricotta. Här kommer receptet: Δ pajdeg Δ 6 ägg Δ 3 stora nävar trattkantareller Δ 1 msk smör Δ 1 gul lök Δ 2 klyftor vitlök Δ 250g ricottaost Δ 1 skvätt grönsaksfond Δ 4 kvistar svartkål Tryck ut degen i en form, nagga och förgrädda. Stek löken i lite smör och lägg i trattkantarellerna. Låt de vattnas ur och sen suga upp vattnet igen. Blanda äggen, fond, hackad svartkål, svamp, lök och ricottaost i en bunke. Bred ut över pajskalet. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min på 200°C. Låt pajen stå en stund och svalna av lite efteråt. Servera med sallad, en klick crème fraîche och lite frön. Translation: My monday and a mushroom pie recipe.