Idag är det premiär för Sveriges Mästerkock VIP som jag spelade in i vintras när det var som ruggigast ute i Frihamnen. Ett program som nästan en miljon tittar på och som jag nu tydligen tackat ja till och kastat mig in i! Man lever bara en gång och tv är alldeles för roligt tänkte jag. Här kommer lite behind the scenes-bilder för att komma i stämning. Det är ju en del med tv-produktionen som inte riktigt syns utåt i rutan. Men här på bloggen kan vi vara bakom kameran. Allt började 26 november förra året med att tv-teamet kom hem till mig för att filma introduktionen. Här blir Lizzie och Gustav påmyggade. Jag minns att Gustav frågade mig jättesvåra frågor om pilgrimsmusslor när jag lagade mat åt dom. Gulp så var det igång. Min första rätt, pasta med räkor, pilgrimsmusslor, chili och karamelliserad citron. Plus vin för nerverna. Vad hade ni lagat? Sen var det dags att spela in på plats. Här är min normala garderob. Vår mygg-station. Det är mycket väntan när man gör tv, så då spelas det rund-pingis. En sjuk grej med att göra tv i grupp är att man blir otroligt tighta snabbt. Jag kan bara ana hur det är att tex göra Let's Dance. Folk måste bli kära på studs? Sexiga lunchbilder inifrån vårt omklädningsrum. All mat tas vara på! Ganska snabbt insåg jag att det lika mycket är en tävling på att komma ihåg var allt finns som att laga mat. Det blir ett himla massa springande efter zestjärn och mandolin. och vad är detta?? Jo det ska jag berätta för er, en salladsklämma. Livsviktig tydligen. Mästerkocksköken är ju fristående och är inte inkopplade till något vatten eller avlopp. Det finns en liten flaska med vatten man kan pumpa fram med foten men annars får man springa ut hit till höger och fylla på kastruller. Men tidsbegränsningen är stenhård, inget fusk! Jesper testar köttkvarnen. När alla tävlande lagat klart lämnar vi rummet och synkas, då testar juryn maten och det fotas. Då får man roa sig tills det är dags för nästa utmaning! Prata lite politik i omklädningsrummet. Här ska jag filma min entrésnutt. Ni vet när man presenteras med antingen cool eld eller kött eller nåt. Jag fick en liten snitt med rom att dekorera med persilja. Kanske flames nästa gång! foto: TV4 Ikväll gäller det alltså! foto: TV4 Hur ska det gå? foto: TV4 Räcker det för att komma vidare till nästa vecka? foto: TV4 Sveriges Mästerkock VIP, kl 20.00 på TV4 smäller det! 👩🍳🔥