ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

Några glimtar från vårt vardagsrum i nyårssol

Nyår

När Pontus och Lynn var nere och köpte frukostbröd på nyårsaftonsmorgonen passade jag på att fota lite hemma så ni får se den nya möbleringen i vardagsrummet! Det är ju långt ifrån klart hemma, men alla steg mot ett färdigt hem känns så himla sköna och dessutom är detta kanske första dagen på två månader med sol som jag var hemma så bra att passa på. 🙂

Annons

Nyår

Bordet står numera ut från väggen med sofforna på varsin sida. Det känns skönare att sitta så här så man får utsikt genom varsitt fönster istället för fönster i ryggen som det var innan. Där framme där tavlan står nu kommer vårt framtida kök vara.

Annons

Nyår

Här i sovrummet har vi inte mycket kvar. Väggen är färdigmålad nu som sagt och på senare denna dag satte jag upp sänglamporna. Lagom till min födelsedag kommer våra måttsydda gardiner från Svenskt tenn vara klara. Längtar till det!

Nyår

Tillbaka till vardagsrummet. Tycker så mycket om att vara här! Funderar på vad jag ska göra med den här enorma monsteran? Kanske får den flytta hem till min syster ett tag på semester.

Nyår

Annons

Vår matplats. Jag funderar ju på att måla fönsterfoderna men tar det lite varsamt nu innan renoveringen är klar.

Nyår

Här skymtar ni också det nya allmogebordet som ska vara extra arbetsyta och avställning i köket. Dock undrar jag om det kanske är lite för stort ändå. Får se om det blir kvar eller om jag får sälja vidare.

Nyår

Här till höger om skåpet kanske det blir bokhyllor eller något annat, vi får se. Jag tror också att det skulle vara supermysigt med en svart gardinstång över öppningen till hallen och så ett vackert rejält och mönstrat linnetyg där, vad tror ni?

Annons

Nyår

Äskar vår matta! Under matplatsen kommer vi ha en större matta framöver, en sån som vi har i sovrummet.

Nyår

Ett annat bord framför fönstret i sovrummet, kanske ett ovalt pelarbord i trä skulle vara vackert och passa.

Nyår

Annons

Soffan står numera längs med väggen och här över måste vi ju ha konst såklart. Men inget går särskilt fort här hemma och det känns skönt. Vi testar oss ju fortfarande fram. Går på magkänsla så visar det sig hur det ska landa i slutändan tror jag! ✨

39 kommentarer till “Några glimtar från vårt vardagsrum i nyårssol”

 1. Ellen skriver: 3 januari 2020 kl 12:42

  Skulle inte monsteran passa uppe på det fina skåpet i stora rummet? Härlig känsla över hemmet iallfall! ✨


  1. Maria skriver: 3 januari 2020 kl 14:38

   Tänkte samma!


  2. vita_margarita skriver: 4 januari 2020 kl 08:54

   Tänkte precis skriva samma sak!


  3. Linda skriver: 4 januari 2020 kl 19:32

   Jag tänkte precis det jag med. Ni har ju så högt i tak också.

   Ett draperi till hallen hade blivit jättefint!


 2. Maria skriver: 3 januari 2020 kl 12:50

  Jag ska börja med duk på bordet med. Blir så mycket mysigare. Mattan är jättefin. Kram och trevlig helg. ☺ dukar finns mycket av på secondhand hittade en i kraftigare siden i vit för matbordet på myrorna.


 3. Karin skriver: 3 januari 2020 kl 12:59

  Tycker absolut inte att du skalåta monsteran flytta hemifrån, den är jättefin och skapar ett intressant blickfång där i hörnet. Ställ den annars ovanpå skåpet om du inte vill ha den på golvet. Mer gröna stora växter åt folket!


 4. Rebecca skriver: 3 januari 2020 kl 13:43

  åh va fint elsa! <3 Har frågat dej en gång förut, men jag undrar ifall du möjligtvis säljer den guldiga öppningsbara spegeln med svart kant och motiv med bl a två fåglar som var ett loppisfynd och som du visat upp i bloggen tidigare? annars får jag leta vidare:)


 5. Linnea skriver: 3 januari 2020 kl 13:48

  Tror allmogebordet är lite lågt, blir nog inte så bekvämt att arbeta med, plus att det är en kant längst ned så man kan inte sitta vid en stol heller om man hackar eller pysslar på. Men superfint i lägenheten! Blir intressant att se vilken konst ni väljer att sätta upp, håller tummarna för den moderna konsten ni hade i gamla lägenheten skulle bryta av det gamla väldigt fint. Typ rådjurstavlan bredvid det gamla skåpet, fint!


 6. Alice skriver: 3 januari 2020 kl 14:55

  Hej Elsa! Vilka mått har allmogebordet? Jag är i behov av ett köksbord och det ser ut exakt som vad jag letar efter! Intresserad ifall måtten passar och du vill sälja vidare 🙂


 7. Jess skriver: 3 januari 2020 kl 15:21

  Så fint! Va har ni för storlek på erat soffbord? Är de 90?
  Kram jess


 8. Mara skriver: 3 januari 2020 kl 15:25

  Jättefint,helt kär i mattan! Dock tycker jag den gamla placeringen av matplatssoffan med ryggen mot fönstren var mycket finare och skapade ett mer harmoniskt flöde i rummet, nu när man ser det sådär känns det lite..skavigt på nåt sätt för ögat. Men viktigast är såklart att ni som bor där trivs och älskar det!🙌

  Vet du vilka inlägg jag saknar lite? De där ”en dag”/semester/när jag va på den här platsen-inläggen där du använder bilder du hittat och liksom hittar på en story. Roligt och alltid så inspirerande bilder👌(herregudars jag hoppas du förstår vilka inlägg jag menar nu för jag känner exakt hur mycket jag INTE lyckas förmedla mig just nu😅)


  1. Anna-Karin skriver: 4 januari 2020 kl 11:16

   Håller med om att det var finare som soffan stod förut. Den är så vacker och nu försvinner den liksom. Men såklart är ju känslan av att kunna se ut viktig!


 9. Roberta skriver: 3 januari 2020 kl 16:08

  Gillade förra möbleringen mer! Kökssoffan känns lite för klumpig för att stå sådär.


 10. Marita skriver: 3 januari 2020 kl 17:44

  Jag tycker att träsoffan hade en bättre placering tidigare. Nu känns det som om ni stänger av flödet mellan rummen med soffan plus att det blir lite mer begränsat med sittplatser runt bordet.
  Den nya mattan och skåpet är verkligen urläckra! Ska också bli spännande att se hur ert nya kök växer fram.
  God fortsättning på det nya året och lycka till med ”Äkta Billgren”!


 11. Maja skriver: 3 januari 2020 kl 17:44

  Åh vad fint det blev! Passade bra att ändra om ju!


 12. Bendte skriver: 3 januari 2020 kl 18:12

  Hej, fin lägenhet! Får man fråga, var du lagar mat just när du inte har kök? Eller har jag missat något?


 13. Victoria skriver: 3 januari 2020 kl 18:25

  Jag har min enorma monstera i en ampelkruka. Ursnyggt om man får säga det själv ☺️


 14. Linda skriver: 3 januari 2020 kl 19:08

  Har också tänkt att möbleringen med soffan mot fönsterväggen kändes mer harmonisk, det var verkligen så fint. Tycker sånt är så intressant att möblera runt o sen till slut hitta rätt, man känner så när nåt inte stämmer i ett rum. Efter två år med sådan känsla i dotterns rum möblerade jag äntligen om igår och känns nu så rätt!


 15. Hanna skriver: 3 januari 2020 kl 19:27

  Jättefint 😊 men håller med om att det (iAf på bild) ser ut som att det var mer harmonisk möblering innan..


 16. Sofia skriver: 3 januari 2020 kl 19:58

  Jättefint! Men skulle inte Lynns rum vara där tavlan står nu? Eller har jag misssuppfattat kanske.


  1. Lisa skriver: 3 januari 2020 kl 23:53

   Undrar också, ska inte Lynn ha ett fönster?


 17. Malin skriver: 3 januari 2020 kl 19:58

  Håller med om att den tidigare möbleringen kändes mer harmonisk. Tror dock att det mest beror på kökssoffans utformning och hur den sticker upp ovanför fönsterblecken. Tycker att själva möbleringen, med bordets kortsida mot väggen, är toppen men jag tror det är just kökssoffan som gör det tokigt. Kanske testa en nättare soffa eller stolar istället? Annars gör sig nuvarande kökssoffa bättre som tidigare. Ni börjar få det så fint i lägenheten nu! är även orimligt peppad på att följa köksrenoveringen! <3


 18. Lovisa skriver: 3 januari 2020 kl 20:44

  Åh detta är så fint Elsa! Tvärtom tycker jag att denna möblering är super! När blom-soffan stod på andra viset blev uppsynen över soffan konstig. Mat-soffan ser man ju en större vinkel av när man kliver in och blir inte ”felvänd” som andra soffan blev förut. Flödet blir ju inte påverkat, man får snarare en större yta att umgås när matbord och soffa möter varandra och man kan umgås lättare oavsett vart man sitter


 19. Anna skriver: 3 januari 2020 kl 20:50

  Fick en idé om att ställa nya allmogeskåpet mer i mitten av väggen som den står vid? Känns som att det hade blivit harmoniskt för blickfånget. Och så kan ju monsteran stå bredvid skåpet kanske? Svårt att se på bild såklart men blev sugen på den placeringen när jag såg på bild iaf. Fina möbler och fint vardagsrum!


 20. Rebecka skriver: 3 januari 2020 kl 21:02

  Jag tycker också placeringen innan kändes mer naturlig. När man har rum i fil som ni har är det ju fint att kunna se igenom mellan rummen, känns luftigare då tänker jag 😊 kanske testa att ställa bordet och sofforna någon helt annanstans ? Växten är fin, pampig! Men jag förstår att man vill skala av lite, tycker det är stressande med för mycket saker och när det blir för plottrigt.


 21. Mia skriver: 3 januari 2020 kl 21:10

  Monsteran går att kapa och ta stickling på, om det nu är själva storleken som är ett bekymmer! Sticklingen får snabbt nya rötter i en vas med vatten, och kan stå i bara vatten i minst ett år. Perfekt gå-bort-present 🙂


 22. Elvira skriver: 3 januari 2020 kl 21:42

  Smäller av det är så fint!❤️ Så harmoniskt, tryggt, välkomnande & sen alla fina detaljer ✨


 23. Anna skriver: 3 januari 2020 kl 21:44

  Jag tycker det går jättesnabbt! Blir stressad när du säger att ni tar det lugnt och att det får ta sin tid. För mig har det tagit minst ett år att komma iordning med nya lägenheter.


  1. Julia skriver: 3 januari 2020 kl 22:03

   Håller med!


 24. Fanny skriver: 3 januari 2020 kl 23:31

  Hej!
  Alltså jag kan inte släppa snäckan! Den är helt sagolik, bokstavligt talat! Känner att jag måste ha en! Vet du (eller nån annan här?:)) vad den sortens snäcka kallas?
  Tänker att det säkert är folk som hunnit in till stan och norpat den han hade kvar till försäljning, så ska försöka leta på nätet efter en..! *lätt panik*
  🙂


  1. Lena skriver: 4 januari 2020 kl 21:52

   Håller med! Ni
   Skapar magi i hemmet! Musslan kommer fr saltvatten och heter tridacna på latin:D
   Som jag njuter av din blogg!
   Kram Lena


 25. Louise skriver: 3 januari 2020 kl 23:59

  Skulle du kunna tipsa om hur och var man kan hitta en rolig blandning av konst till sina väggar? Vill liksom blanda gammalt och nytt, men helst inte massproducerat och vet inte vart jag ska leta riktigt. Tycker generellt att det är så svårt att få till en trevligt blandning av väggdekorationer så tankar om det vore också kul att läsa.


 26. jeoffrey skriver: 4 januari 2020 kl 00:39

  ni har det jättefint! bordet står helt rätt, tycker jag, men kökssoffan.. byt ut mot två malawi från afro art. blir fint och passar soffan i liknade stil som står mittemot.


 27. Josefin skriver: 4 januari 2020 kl 10:00

  Hej, vill bara säga att din blogg är så fin och härlig!


 28. Ninni skriver: 4 januari 2020 kl 10:24

  Den fina träsoffan, i all sin prakt, kommer inte till sin rätt i den vinkel den står nu. När de gjorde sådana soffor förr var inte baksidan något en skulle se, och jag håller med. Din blogg är bäst 😍


 29. Filippa skriver: 4 januari 2020 kl 11:10

  Så himla fint ni har fått! Däremot är det något med matplatsen som tycks skava lite för ögat (åtminstone på bild, känslan i verkligheten kan såklart vara helt annan). Gillar verkligen den nya placeringen av matbordet, men kökssoffan upplevs som något klumpig då dess kanter överstiger fönstret och bordets överkant rätt mycket. En soffa med så höga kanter upplevs inte som lika inbjudande och lättillgänglig att slå sig ned i. Hade stolar möjligtvis skapat en mer luftig känsla?


 30. katarina skriver: 4 januari 2020 kl 22:58

  Älskar mattan! Tror jag behöver något liknande i mitt hus.


 31. Sofia skriver: 5 januari 2020 kl 16:27

  Jag tycker att monsteran börjar bli härligt tokig o yvig. Jag skulle ställa den på det gamla skåpet eller på klädskåpet i sovrummet. Liksom många andra läsare, gillar jag den gamla placeringen av matbordet och kökssoffan bättre. Med inskjutna stolar mittemot stör det inte ”flödet”/passagen mellan dörrarna i fil lika mycket..

  Man kanske kan prova att ha rottingsoffan mitt emot svenskt tenn-soffan? Eller kanske inverterat, dvs svenskt tenn-soffan med ryggen mot fönstren o rottingsoffan på ”kakelugnsväggen”?


 32. Johanna skriver: 19 januari 2020 kl 21:20

  Åh herre så vackert!


Dela på:
Laddar