Jag fick en kommentar: Åh Elsa, du har en underbar blogg! Jag läser den varje dag och njuter av dina fina bilder. Du måste utveckla vad du menar med Påskdukningen blev ….. ”med fransk känsla”, så att jag kan få till den stämningen i mitt kök. Kram till alla Ulla Självklart ska jag utveckla vad jag menar med fransk känsla. Finns ju ingen bättre! Jo, jag tänker så här. Den franska känslan för mig är det lite dammiga, ljusa, torra, romantiska. Inte övertydligt eller prydligt, snarare avslappnat enkelt. Det lantliga med en lyxig känsla, nästan overkligt vackert och samtidigt skavigt med personlighet och glädje. Aldrig präktigt, alltid intellektuellt, om en dukning nu kan vara det, haha. I bilder är det tex bord med grönsaker uppdelat i sort i olika korgar och skålar, bakelser i torn på tårtfat, yviga trädgårdar och romantiska klänningar, En matgladtjejs uppläggning av vit sparris och pocherat ägg, Gudvagotts flädersaft från blommor plockade vid floden, Christian Ravnbaks pudriga luktärter, Camillas tavla med ballerinor, en rabarbertarte eller den där klänningen i tunnaste crepade beigea tyget och spagettiband som jag såg på H&M i helgen. Och rent konkret i en dukning då? Jo, tex: - Den här kronärtskocksformade skålen som man kan ha, ja, kronärtskockor i såklart! - Hotelliga salt och pepparkar från Oscar & Chlothilde - Klassiska franska glas från Oscar & Clothilde - Handgjord keramik i ljusa toner, som mjölkkannan från Tambur - Vackra scalloperade mönster, helst i tallriksform. - Något iögonfallande och brokigt, som de här ljuuuvliga kopparna från Svenskt tenn. - Juteunderlägg, från Ellos. Så fint med något i naturmaterial på bordet - Äggkoppar i räfflat glas, från Artilleriet c'est tout 🇫🇷