God morgon och sorry för så sent morgoninlägg! Livet kom emellan helt enkelt. Hoppas ni mår bra och känner att det ska bli härligt med helg snart. Torsdag är ju en utmärkt dag och så även här på bloggen. För då diskuterar vi ju olika saker tillsammans, högt och lågt. Idag tänkte jag att vi skulle prata om mat life hacks! Alltså knep kring mat som är hjälpsamt och utmärkt att använda sig av i livet. Jag fastnade i min kompis Lång-Kalles tråd på Facebook med samma tema och blev häpen av många av tipsen. De allra bästa var tex: - Stick en pyttelitet hål i ägget när det nästan är färdigkokt och spola det sen i kallt vatten så är det mycket enklare att skala. Alternativt tryck till det nykokta ägget som sen fått ligga i iskallt vatten mot en hård yta, rulla lite på diskbänken så är det lättare att skala. - Addera alltid peppar före salt och smaka av maten. - Lägg tomater bland frukt för att få dom sötare. - Samma trick som med äggen att man trycker till och rullar dom mot en hård yta funkar för clementiner som är svåra att skala. - Addera färska kryddor allra sist i en pastasås, alltså som sista ingrediens. Basilika tex blir annars väldigt sur. - Förvara slokande grönsaker i kallt vatten i kyla så blir de krispiga och fräscha igen. - Frys in färsk ingefära så håller den superlänge och blir enklare att riva. Skala den dessutom med en liten sked istället för att skära. - Rimma vit fisk genom att lägga den i iskallt vatten med 4 matskedar salt per liter vatten två timmar i kylen så blir den så där benvit, fast och fin när man tillagar den sen. - Om grytan blev för salt, rädda den genom att dela tre potatisar på mitten och lägg i. De suger åt sig saltet. Ta ut dom efter en kvart. - Frys in citron och limeklyftor så har du is som inte smälter och ger härlig syra i din dryck. - Spara kanterna på parmesanosten och lägg dom i en påse med ett knippe bladpersilja i frysen. När du vill göra en snabb middag, koka parmesankanterna och persiljan med grönsaksbuljong och vatten. När det kokat i 10-15 minuter, ta ut persiljan och kanterna och addera tortellini. - Använde kaffefilter att ha hemgjorda hamburgare i. - Torr baguette? Linda in den i blött bakplåtspapper i ugnen och grilla några minuter på 180 grader. Som nybakt igen! - Rosta nötter i ugnen på bakplåtspapper så blir de jämnt rostade. och så en som definitivt kan vara fake news men tänk om det är sant! - Paprikor med fyrdelad "rumpa" är godare och sötare än tredelad. Vilka är era bästa mat-life hacks?? Dela i kommentarsfältet! och ha en mysig torsdag, puss