Annonssamarbete med United International Pictures

Phantom thread – filmtipset


 

Nu tänkte jag berätta lite om en film jag sett nyss, och som var så hiimla bra! Ett riktigt biotips.

Lyssna noga nu för här kommer info samt en tävling där ni kan vinna biobiljetter!

Den här filmen innehåller verkligen allt som jag älskar när det kommer till riktigt bra film. Vackert foto och ljuvligt inspirerande scenografi (vill riva ner varje tapet och klistra upp hemma, samt veeem har gjort alla blomsterarrangemang??!) fantastiskt skådespeleri, spänning, mode och historia.

Filmen heter alltså Phantom thread, är regisserad av Paul Thomas Anderson som också regisserade bla Boogie nights och Magnolia som är två av mina favoritfilmer. I huvudrollerna har vi Daniel Day-Lewis i hans sista roll samt en för mig okänd skådespelerska som heter Vicky Krieps som var perfekt i sin roll som Alma. Historien utspelar sig i 50-talets London, och handlar om den berömde klänningsmakaren Reynolds Woodcock och hans jakt på inspiration och sällskap. Han blir förälskad i Alma, som verkligen sticker ut med sin vanlighet bland kändisarna och kungligheterna han vanligtvis klär och det hela mynnar ut i en väldigt speciell kärlekshistoria som verkligen skakar om en.

Filmen känns väldigt aktuell, med det manliga kreativa geniet och hans ego. Filmen är 2.10 lång men kändes mycket kortare, för tempot är så bra och den röda tråden så skön att följa.

Jag har en riktig fäbless för modefilmer, men tycker ofta att de inte håller i storyn. Phantom thread är absolut en historisk modefilm, men framför allt är det en skruvad kärlekshistoria.

Men ni vet ju hur jag är, jag kan inte låta bli att falla pladask för scenerna där haute couture görs, provas och visas upp! Jag älskar hela den resan från inspiration till färdigt plagg.

Jag tog med mig Lizzie och Gustav en dag förra veckan och vi blev inbjudna till United International Pictures egna biosalong för att se filmen bara vi! Det var väldigt mysigt att bulla upp med godis.

Efter filmen hade vi ett bord bokat på Linje 10 så vi kunde sitta och prata igenom filmen tillsammans.

Mycket passion efter kärleksfilm!

Dags för romantisk middag!

Vi åt, drack bubbel och pratade igenom Phantom thread. Vi kom fram till att vi omedelbart måste ordna en maskeradbal så som de har på nyårsafton i filmen för den var helt perfekt! Exakt en sån fest man vill gå på.
Det blev ingen omelett (som ni nog förstår när ni ser filmen sen, hehe) men absolut en glace au four till dessert!

Är ni också sugna på att se Phantom thread, en film som nominerades till 6 Oscars och som jag verkligen rekommenderar. Då kan ni vara med och vinna två biobiljetter! Jag lottar ut tio biobiljetter totalt. Det enda ni behöver göra för att vinna är att kommentera vad regissören till Phantom Thread heter och vem du vill ta med dig och se filmen och varför. Glöm inte emailadress så kan vi kontakta dig så. Jag väljer ut fem vinnare som får två biljetter var och kontaktar er inom kort. Så länge kan ni se trailern här. Puss, glad biovår på er! Varsågoda för biotips. Puss.

(2)
(28)
(3)
123 kommentarer | Translate
  
 Laddar