Annons
Annons

Pom & Flora bowl – blåbärssmoothie med nötchokladchiapudding och kanelrostat bovete


 

Jag blir ofta superinspirerad av rätter när jag är på restaurang och caféer och försöker göra liknande hemma för att äta när helst jag vill. På Pom & Flora har de en acaibowl som jag tycker är så himla god, och härom dagen när jag hade ätit den gick jag direkt till affären efter och köpte ingredienser. Självklart hade jag inget recept, utan gjorde så som jag tänkte skulle bli gott, och OM det blev. Här kommer världens bästa, vackraste och smarrisgaste frukost eller mellanmålsrecept!

Annons

På Cajsa Warg och Konsum köpte jag sånt jag behövde. Allt från frysta bär till gryn, mjölk och bananer. De här grejerna är alltid bra att ha hemma.

Först gjorde jag chiapuddingen. Chiafröna från Saltå kvarn går supersnabbt och sväller på bara en halvtimme så det är bra om man är sugen direkt. Till chiapuddingen hade jag:

– 4 msk chiafrön
– 1,5 msk kakao
– 1 msk jordnötssmör

– samt ca 2,5 dl mandelmjölk

Rör runt försiktigt men länge så att kakaon och jordnötssmöret löser upp sig i den kalla mjölken. In i kylskåpet!

Sen var det dags att rosta bovetet! Helt bovete köpte jag på Saltå kvarn. Detta hade jag aldrig gjort tidigare men det blev så himla bra! Perfekt som topping till smoothies och annat. Jag fyllde en panna med bovetet, klickade ut lite äppelkompott som vi hade hemma som Fanny har gjort (det går lika bra med äppelmos) och hällde över lite kanel. Sen in i ugnen på 200°C i ca 20 minuter.

När chiapuddingen såg ut så här.

Var bovetet passande nog också klart!

Till sist gjorde jag en tjockare smoothie på banan, frysta blåbär, frysta jordgubbar och mandelmjölk.

Sen var det dags att montera!

Först smoothie, sen en rejäl klick chiapudding, på med lite extra jordnötssmör, bovete och sist ut lite skivad banan.

Tada! Kan vara det godaste jag ätit i mellanmålsväg någonsin kanske.
Blåbärssmoothie med nötchokladchiapudding och kanelrostat bovete. Värdigt vilket hemmacafé som helst!

Translation: My favourite smoothie/chia bowl!

(4)
(0)
5 kommentarer | Translate
 

Annons
Annons


Laddar