ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons

Pom & Flora bowl – blåbärssmoothie med nötchokladchiapudding och kanelrostat bovete

Jag blir ofta superinspirerad av rätter när jag är på restaurang och caféer och försöker göra liknande hemma för att äta när helst jag vill. På Pom & Flora har de en acaibowl som jag tycker är så himla god, och härom dagen när jag hade ätit den gick jag direkt till affären efter och köpte ingredienser. Självklart hade jag inget recept, utan gjorde så som jag tänkte skulle bli gott, och OM det blev. Här kommer världens bästa, vackraste och smarrisgaste frukost eller mellanmålsrecept!

Annons

På Cajsa Warg och Konsum köpte jag sånt jag behövde. Allt från frysta bär till gryn, mjölk och bananer. De här grejerna är alltid bra att ha hemma.

Annons

Först gjorde jag chiapuddingen. Chiafröna från Saltå kvarn går supersnabbt och sväller på bara en halvtimme så det är bra om man är sugen direkt. Till chiapuddingen hade jag:

– 4 msk chiafrön
– 1,5 msk kakao
– 1 msk jordnötssmör

– samt ca 2,5 dl mandelmjölk

Rör runt försiktigt men länge så att kakaon och jordnötssmöret löser upp sig i den kalla mjölken. In i kylskåpet!

Annons

Sen var det dags att rosta bovetet! Helt bovete köpte jag på Saltå kvarn. Detta hade jag aldrig gjort tidigare men det blev så himla bra! Perfekt som topping till smoothies och annat. Jag fyllde en panna med bovetet, klickade ut lite äppelkompott som vi hade hemma som Fanny har gjort (det går lika bra med äppelmos) och hällde över lite kanel. Sen in i ugnen på 200°C i ca 20 minuter.

När chiapuddingen såg ut så här.

Var bovetet passande nog också klart!

Annons

Till sist gjorde jag en tjockare smoothie på banan, frysta blåbär, frysta jordgubbar och mandelmjölk.

Sen var det dags att montera!

Först smoothie, sen en rejäl klick chiapudding, på med lite extra jordnötssmör, bovete och sist ut lite skivad banan.

Annons

Tada! Kan vara det godaste jag ätit i mellanmålsväg någonsin kanske.
Blåbärssmoothie med nötchokladchiapudding och kanelrostat bovete. Värdigt vilket hemmacafé som helst!

Translation: My favourite smoothie/chia bowl!

5 kommentarer till “Pom & Flora bowl – blåbärssmoothie med nötchokladchiapudding och kanelrostat bovete”

 1. Mia skriver: 7 april 2017 kl 07:06

  Du har inget emot Saltå Kvarn? Hela mässlingsutbrottet som kommit, antroposofernas vaccinationsmotstånd osv? Det är det enda märke jag aktivt bojkottar. Deras produkter kanske är bra, men det de står för…


  1. Elin skriver: 7 april 2017 kl 11:05

   Elsa beskriver att hon är nöjd med saltå kvarns produkter. Sen inte sagt att hon står bakom Vidarkliniken och deras hokuspokus-metoder. Det har hon aldrig påstått. Men ja, att köpa produkter från saltå kvarn blir att stödja antroposoferna. Att vara en medveten konsument är svårt. Man kan tro att man gör gott genom att köpa ekologiskt men sen kommer en annan problematik fram som denna med vidarkliniken… eller som jag som köpte bambu-skärbräda då jag inte ville stödja plast- o kemi-industrin men sen visar det sig att arbetsvillkoren är USLA för stackarna som gör mina skärbrädor. Jaa, fy, vart ska man börja?


  2. Tora skriver: 13 april 2017 kl 14:44

   Hej Mia!
   Jag vet inte hur du fått denna information, men den är helt felaktig.
   Det är en lögn att Saltå Kvarn har något att göra med vaccin, vi jobbar med mat och hållbart jordbruk. Det är så tröttsamt att denna lögn fortsätter att spridas. När man kommer med ett påstående om något är det viktigt ta del av relevant information för inte komma med alternativa sanningar.
   Jag är själv med i både Saltå Kvarns styrelse och Saltå Kvarns huvudägares styrelse, så jag vet vad jag pratar om.
   Vänliga hälsningar,
   Tora Kumlander


 2. Emma skriver: 7 april 2017 kl 12:45

  Ser fantastiskt gott ut! Det ska jag garanterat prova någon gång.


 3. Ellenellenlindberg.se skriver: 8 april 2017 kl 10:24

  Åh, gud va gott det här såg ut! Måste testa.


Dela på:
Laddar