Annons
Annons

Presentation av mig


 

selfie

☞ Jag heter Elsa Ylva Hermine Billgren och föddes en iskall 1 februari 1986.

☞ När jag var bebis var jag väldigt lugn och tyst och sen förändrades allt på en dag när jag fyllde tre år. Då blev jag väldigt arg, envis, känslosam och sen dess har det inte riktigt gått tillbaka. Jag brukar säga att jag föddes med bröst och sen har de bara växt också. Vilket typ är sant.

Annons

☞ Jag har mellanblont självlockigt hår och väldigt blå ögon. Jag har -7 i styrka och ser inte längre än min nästipp kan man säga.

☞ Mitt allra första minne är från Majorna när jag biter i min tumvante. Efter det kan jag inte ta i bomullstussar utan att få ilningar i tänderna.

☞ När jag var 4 år fick jag virusinfektion i höften och fick ligga inne på sjukhuset flera veckor och kunde inte gå. Jag vägrade att åka rullstol utan ville åka vagn och att mamma skulle bära mig. Det var nog ingen slump att mamma var nio månader gravid med min lillebror.

☞ När jag var tio år flyttade vi från Göteborg till Stockholm. Jag grät massor men kom över det på en dag. Jag fick nya kompisar rätt snabbt men har fortfarande inte lärt mig att säga stövlar rätt, som stockholmare gör.

☞ Jag blev kickers på direkten och mina favoritbyxor var beige Filippa K utan fickor men med två stora tryckknappar fram som det stor FK på. Jag köpte stringtrosor och hånglade med killar på skolgården.

☞ Min första kärlek hette Sebastian och en gång fick jag kyssa honom i hans säng men dagen efter skickade han ett hotmail där han sa att han ångrade allt. Det var det bästa dygnet i mitt liv.

☞ När jag skulle gå över Valhallavägen till ridskolan blev jag påkörd av en taxi och flög 20 meter.

☞ Jag piercade min egen navel inne på vår gästtoalett med en säkerhetsnål och en isbit en dag.

☞ En gång när jag sa till mina föräldrar att jag skulle ha tjejmiddag hade jag egentligen fest och då kom tjugo personer som inte var inbjudna och låste in mig på toaletten och tog alla min lillebrors tv-spel.

☞ När jag började åttan blev jag ihop med en hippie som aldrig hade skor på sommaren, rullade sina egna cigaretter och vi lyssnade på The Smiths tillsammans.

☞ Jag flyttade hemifrån när jag var 19, sista året på gymnasiet, och sen blev jag ihop med Oskar som gillade att bygga egna högtalare och åka skidor.

☞ Direkt efter skolan skrev jag egna pjäser med min kompis Emmi och vi satte upp föreställningar på olika teatrar vi ringde och frågade om lov.

☞ Sen jobbade jag som förskolelärare men tyckte att det var så himla hemskt. En morgon satt jag själv med tio barn och ingen vanlig anställd och kände världens börda på mina axlar. Sen jobbade jag på café och gjorde dagens soppa.

☞ Mitt första tv-jobb fick jag av SVT som tänkte att jag skulle vara en bra skådespelare. Det enda jag kunde tänka på var att jag klippt av mig håret utan att fråga regissören.

☞ Jag sökte jobb på Beyond Retro cirka 5 gånger innan jag fick ett som butiksbiträde i deras butik i SOUK-gallerian. Jag tyckte att Louise var så himla läskig.

☞ När jag var singel blev jag kär i väldigt många killar och har en låt var som handlar om dem.

☞ Min bästa kompis Caroline tog livet av sig när jag var 21.

☞ Jag har haft samma nära vänner i nästan tio år, fast många nya också.

☞ När jag träffade Pontus visste jag på direkten att det var han som var han. Vi flyttade ihop efter två månader när min lägenhet började brinna pga en gammal tjockisteve.

☞ Jag gifte mig 8 maj 2010

☞ Mitt vardagsliv består mycket av att bygga upp min egen firma som jag haft sen jag var 18 men som har varit min enda anställning i fem år nu. Plus att hänga runt i vår lägenhet som jag tycker så mycket om.

☞ Jag blev med barn i mitten av september 2015

☞ Jag är rädd för höjder, hatar smör på mackan, älskar fiskbullar på burk, kan döda för Edens mjölksyrade grönsaker, gråter till all halvsorglig film, hatar min torra hy, älskar mina bröst, är väldigt känslig när det kommer till familjegrejer, har gått i terapi i tre år men slutat nu iaf en stund, kan fotografera, vill kunna skriva, blir nästan aldrig sjuk, känner mig ofta utanför och tycker om att tänka på framtiden och sånt man inte ännu vet att man ska få uppleva i livet.

Translation: A short presentation of my life.

(15)
(0)
(0)
Kommentera | Translate
 

Annons


 
 


Annons

Laddar