Som ni vet ääälskar jag mumsiga helgfrukostar hemma med familjen och idag tänkte jag att vi skulle fokusera på just en sån, nämligen den jag åt i lördags! I vanliga fall springer jag runt som en tok under fredagsrusningen efter jobbet i mataffären (med vagn och leksugen 16-månaders), letar mig svettig efter obskyra ekologiska vaniljpulver och allt knäppt jag gillar men inte denna gången. Nej, i fredags satt jag i lugn och ro vid datorn och klickade hem hela helgfrukosten på Mat.se och sen kom maten hemlevererad till mig, samma dag! Så här års gillar jag att inspireras av jul och vintriga smaker. Vad sägs tex om saffranschiapudding med granatäpple och kaneldoftande bananbröd? Jamenvisst, då kör vi recept! Bananbröd: 100 g smör + lite till formen 2 msk potatismjöl (till formen) 2 dl socker 2 ägg 4 mogna bananer, mosade + 1 hel att garnera med 3 dl mjöl 1 tsk bakpulver 1/2 tsk salt 1/2 tsk äkta vaniljpulver 1 tsk kanel Börja med att vispa smör och socker fluffigt med visp. Mosa bananerna med en gaffel och häll i smör och sockerblandningen. Toppa med två ägg och rör ihop allting. Blanda de torra ingredienserna vid sidan av och addera till det andra. Rör ihop. Fyll en smörad och potatismjölad form med smeten. Halvera en banan och lägg på toppen. Grädda i ugnen på 175°C i ca 1 timme. Låt svalna! Okej då kör vi chiapuddingen! Du behöver: 1 dl chiafrön 1 pkt saffran 500 ml kokosgrädde (åh det blir så krämigt och gott med kokoksgrädde i!) 3 dl mandelmjölk Jag brukar använda en karaff och gör en större mängd chiapudding som jag kan ha hela helgen! Först häller jag i fröna, sen grädden och efter det saffranen. Då ser det ut så här. Toppa med mandelmjölken och rör runt. Låt stå i kylskåpet i minst 1 timme innan du äter, eftersom fröna sväller. Rör runt då och då. Om du gör chiapuddingen dagen innan den ska ätas kan det vara bra att hälla på 1 dl mandelmjölk till då och röra runt för bättre konsistens. I lördags morse såg frukostbordet ut så här. Älskar vintriga långsamma mornar med mjuka tofflor och massa gott att äta tillsammans. Tända ljus och julmusik ska det också vara såklart! Chiapuddingen toppar jag med grekisk yoghurt, granola och granatäpple. Och bananbrödet med mandelsmör och torkad banan. Är man lagd åt det hållet kan man ha lite flingsalt också, mmm. Nu är det så härligt att Mat.se har 10-kronorsvecka som börjar idag! Det betyder att mängder av goda varor kostar endast 10 kr, och dessutom har jag ett erbjudande till er. Som nya kunder får ni 200:- rabatt när ni handlar för 500:- och använder er av koden BILLGREN, erbjudandet gäller året ut. Mat.se levererar alla dagar i veckan, och handlar man innan kl 13 på vardagar kommer leveransen samma dag. Så himla bra tycker jag, som hellre hänger med min familj och myser efter jobbet än ränner i mataffärer och trängs. Hoppas ni gillar recepten, säg gärna vad ni tycker! Puss och ha en härlig vecka.