ELSA BILLGREN
Välkommen till min blogg om inredning, vintage, brudklänningar, Gotland, Mosebacke, loppis och allt som inspirerar. Läs om upp och nedgångar, känslostormar, renovering och tv-programmet Äkta Billgrens.
Annons
Annonssamarbete med Mat.se

Recept- Vegansk matig soppa med sötpotatis, lime och aubergine

Nu blir det receptdax igen. Ja! Och denna gången måste jag säga, herregud det blev så gott! Kanske den godaste soppa/gryta jag ätit i år? Någonsin? Får man säga så om något man svängt ihop själv? Klart man får. Det bästa med den är att den är helt vegansk och dessutom helt ekologisk!

Jag beställde hem maten från Mat.se igen, kanske livets life hack. För varför stå och trängas med eftermiddagstrött overallbarn i vagn på en mataffär när man lätt kan sitta hemma vid datorn och klicka hem det som behövs? Mat.se har dessutom ekologiska veckor nu och massa bra priser på mängder av ekologiska varor. Jag gillar att man också kan klicka sig in under fliken ekologiskt och enbart välja bland deras tusentals ekologiska varor. Så gjorde jag nu när jag köpte grejer till min lyxiga vardagsgryta.

Här kommer receptet!

Matig och ekologisk vegangryta med sötpotatis, aubergine och lime!

Detta behöver du för 4 portioner:

– 1/2 liten aubergine
– 2 stora mjöliga potatisar
– 2 små sötpotatisar
– 2 morötter
– 1 lime
– 1 sharlottenlök
– en bit ingerfära
– cannelonibönor
– olivolja
– koriander
– 2 msk grönsaksfond
– 1 burk kokosgrädde
– 1 burk kokosmjölk
– cashewnötter
– spiskummin
– chiliflakes
– flingsalt

Jag började med att skära löken, ingefäran och rotfrukterna i kuber. Olika stora beroende på hur lång koktid de har. Alltså morötterna minst och potatisarna störst. Sen fräste jag den i olivolja och kryddorna, hällde på fond och täckte precis med vatten. Inte för mycket vatten! Låt detta koka i ca 10 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
Sen adderade jag kokosgrädden och mixade med stavmixer. Använd kokosmjölken för att hitta rätt konsistens. Smaka av och salta.

Auberginen skar jag i kuber och stekte i en stekpanna med olivolja och flingsalt. Tricket för att få till auberginen är att när man tror att den är klar ska man låta den gå lika lång tid till. Då blir den mjuk, smörigt god och nötig i smaken!

Soppan toppas med lime i skivor, cannelonibönor, auberginen och koriander, så det blir mer som en matig gryta! Dessutom älskar jag när man får hålla på med sin mat och fixa efter smak.

Mums.

Klart!

På riktigt den godaste soppan jag ätit. Och visst är den vacker? Bjudvärdig.

Helt ekologisk, utan kånk och släp och värmande i ruggiga november! Det är inte fy skam?
Om du också vill testa att slippa kämpa i mataffären efter jobbet bjuder nu Mat.se på en fin rabatt. Du som är ny kund får 200:- när du handlar för 500:- om du anger koden BILLGREN vid utcheckning.

Testa Mat.se nu (det är ju ekovecka!), och testa gärna min veganska, helt ekologiska soppa. Puss!

7 kommentarer till “Recept- Vegansk matig soppa med sötpotatis, lime och aubergine”

  1. Fröken Minimalist skriver: 28 november 2017 kl 07:36

    Men åh så vackert det blev! Helt klart någonting jag blir sugen på att testa själv 🙂


  2. Ellenellenlindberg.se skriver: 28 november 2017 kl 09:51

    men wow, det här såg verkligen gott ut! färgkombinationen gult och grönt, finaste.


  3. Älvdans skriver: 28 november 2017 kl 12:10

    Åh, ska definitivt bokmärkas och testas! Såg utsökt ut.


  4. Sofia skriver: 28 november 2017 kl 19:01

    ALLTSÅ DU ÄR SÅ HIMLA DUKTIG! Tänker det så himla ofta och säger det alldeles för sällan. Kram <3


  5. Gitte skriver: 28 november 2017 kl 22:12

    Wow! Sååå fint samarbete – vill handla hem och laga direkt! 🙂


  6. xyz skriver: 29 november 2017 kl 17:42

    kanske kan du testa nån slags frön eller kärnor, typ sesamfrön, pumpafrön, solroskärnor. gärna rostade tycker jag!


  7. Isflingan skriver: 23 augusti 2018 kl 19:35

    Håller med dig, det här var verkligen en supergod gryta! Kan säkert varieras i oändlighet också utifrån vilka grönsaker/rotfrukter man råkar ha hemma 🙂


Dela på:
Laddar