Annonssamarbete med Planti

Recept – veganska lunchbowls med hallon för hemmaarbetsdagar


 


När jag jobbar hemifrån tycker jag om att göra härliga bowls till lunch. Extra mysigt när man har besök och ska spåna idéer!

Härom dagen gjorde jag två våriga vitaminrika lunch bowl med Plantis helt veganska YogOat! Om jag ska vara ärlig brukar jag tycka att det är svårt att hitta växtbaserade alternativ till yoghurt som smakar gott på riktigt, men dessa är faktiskt riktigt smarriga!

Här kommer recept på mina två bowls ↓

Först gjorde jag en hallonchiasylt med vanilj. Det går superfort, är sockerfritt och sååå gott! Känns som att man lurar hela systemet med denna sylt.

Du behöver:

– 225g frysta hallon
– 2 msk chiafrön
– 1 msk honung
– 1 tsk vaniljpulver (alltså äkta vanilj, inte vannilinpulver)

Jag lägger hallonen i en kastrull med en skvätt vatten och rör runt. Sen i med honung och vanilj och låter kallna. Addera sen chiafröna och rör runt. Häll över till en ren burk! Klart!

Hallonsylten blir naturligt tjock av chiafröna och vaniljen tar fram sötman i hallonen.

Jag gjorde en enkel bowl med Plantis syrligt goda äppel och vaniljYogOat. Till den en tjock smoothie på fryst mango, frysta jordgubbar, jordnötssmör och mandelmjölk. Jag toppade med jordnötssmör, färska hallon, hallonchiasylten och lite chiafrön.

I den andra bowlen hade jag Plantis vaniljYogOat. Och visste ni att Planti ägs av en välgörenhetsstiftelse som årligen skänker överskottet till välgörande ändamål inom humanitär hjälp, forskning och kultur? Nu vet ni!

Den andra bowlen toppade jag med hemgjord granola, ugnsbakas banan (jag delar bananer på längden, ringlar lite honung och sprinklar havssalt över och bakar i ugnen med skalet kvar på 175°C i ca 10 min) hallonchiasylten, färska hallon, chiafrön och blå vallmofrön.

Så gott! Och rikt på vitaminer och sånt jag behöver för att hålla igång en hemmajobbardag. Kan berätta att mitt sällskap också blev glad av bowlsen jag knåpat ihop till vårt lunchmöte!

(4)
(20)
(9)
8 kommentarer | Translate
  
 Laddar