Heej! Äntligen fredag, yes! Och helgen är ju till för att moffa i sig sånt som är extra gott. Veckan också såklart, men då hinner iallafall inte jag laga lika avancerade saker. Här kommer 12 av min absolut godaste helggrejer. Hoppas ni hittar någon som faller er i smaken, och lagar det inom kort! Kan rekommendera allt nedan ↓ Ugnsbakad blomkål med skirat smör och hasselnötter Den här rätten åt jag förra året på Bellora i Göteborg. Herrejesus vilken drömrätt! Jag bor ju inte i Gbg för tillfället och tänker att detta borde man ju kunna svänga ihop? Dela en blomkål och lägg i ugnspanna. På med ringlad olivolja och flingsalt. Baka i ugnen tills blomkålen är mjuk. Rosta sen hasselnötter i en panna och skira smör i en kastrull. Servera med råa blomkålsblad, riven parmesan och svartpeppar. Så gott ju! Lax med vårig potatissallad Jag är ju redan över den här vintern, hehe. Vill bara ha gnissliga tulpaner, ljus och vår! Varför inte fuska med en enkel laxrätt? Här hittar du receptet till hela rätten. Pom och Flora-bowl Vill man lyxa till helgfrukosten kanske en blåbärssmoothie med kanelrostat bovete skulle vara nåt? Det är en recept jag luskat ut från Pom & Flora (genom att äta där ofta) och här hittar ni hela receptet om ni vill testa! Bästa bjuddesserten Min absoluta favoritdessert att bjuda på så här års är en god sorbet i sitt eget skal! Tänk en smarrig blodapelsinsorbet i en blodapelsin, grapesorbet i en grape! Åh. Själv köper jag sorben färdig och serverar i urgröpt citrus. Superduperfuskigt och enkelt, men alla gäster blir glada och det är både vackert och gott! Rödbetsburgare Ett vegetariskt alternativ till den klassiska helghamburgaren kommer lastat här! Så vackert, vitaminrikt och gott. Hela receptet har jag testat här. Ost och chark-bord En bricka räcker ju inte. Det ultimata fredagsnjutet är ju ett helt bord! Bubbel, olika tallrikar, goda ostar och favoritcharken. plus bär, marmelader och päron såklart. Vill äta detta varje dag men håller mig. Löjromspizza Helgernas helgrätt måste ju vara löjromspizza! Kan inte tänka mig något godare. tricket med pizzan är få men bra ingredienser, och inte för stora pizzor. Allra godast blir den med en hemgjord surdeg. Men man kan ju köpa pizzadeg av lokala pizzerian också. På med smetana, vitlök och olivolja innan du gräddar. Sen toppar du pizzan med löjrom, rödlök och finhackad gräslök. Linguine vongole Världens godaste och vackraste pasta är väl pasta vongole? Man kastas bort hela vägen till en kustrestaurang i Italien på en sekund. Här hittar ni mitt recept. Bananpannkakor med ricotta och blåbär Lyxbrunchdax! Alltid succé med detta lätta och smarrigt goda recept på bananpannkakor med citron, vallmo, ricotta och blåbär. Så fina blir de, och så väldigt lätta att göra. Smågodis Här kommer ett recept att följa noga: - 3/5 surt - 1/5 choklad - 1/5 saltlakrits + 1 minihamburgare Varsågoda för perfekt godisblandning. Grillad croissant Varför inte grilla en croissant med fransk skinka, en stor skiva tomat, lite gryuere och dijonsenap? Varför??? Svara mig? Exakt. Gör det bara. Raamen Raamen. Detta är svårt att göra själv. Jag rekommenderar Adam & Albin i teatern Eller Ai raamen, dit jag ska idag och äta lunch! Bra start på mathelgen! Puss.