Det har gått så himla bra med min nya vegetariska kost! Jag älskar att jag tog beslutet att pröva att vara vegetarian en månad, känns rättare än rätt. Om prick tjugo dagar tänkte jag gå igenom hur det känns och se om jag ska få börja äta fisk och skaldjur, åh vad jag kommer dö utan kräftor i sommar. MEN, här kommer min allra första vecka som vegetarian! Med recept och allt! Låt er inspireras! Smack! Dag 1. Min allra första dag som vegetarian åt jag lunch ute! Närmare bestämt en sallad med grönsaker, örter och frön på restaurang Goji och bönan vid Odenplan under en personal shopping! Till middag gjorde vi sojakorvar i finbröd med tomatsalsa och stark senap! Ett tips är att köpa vanlig tacosås och hacka i lite färsk tomat, dessutom funkar alla goda bröd som korvbröd! Vi tog med sesamfrön på. Två korvar i ett bröd är även gott. Bra fotbollsmat! Dag 2. Andra dagen åt mamma och jag mangoldsoppa på Sibiriens soppkök, till middag blev det potatissallad och rödvin för jag var på event och då blir det ofta så om man är veg! Dag 3. Snabbjobbfashionlunch bestående av en raw bite och kokosvatten! Middagen däremot var bakad aubergine med mozzarella, pasta och blomkålspuré! Koka pasta, dela och gröp ur en aubergine. Fyll den med den kokade pastan, lägg på massa mozzarella och baka i ugnen tills auberginen är mjuk! Koka blomkål och mosa ihop med smör, salt och peppar! Servera med skivad tomat och basilika! Dag 4. Det var torsdagen och presskonferens! Jag åt chevre och grönsakspaj som serverades på radiohuset, public service har alltid vegetariska alternativ! Till middag åt jag panerad ost och sallad på Babylon eftersom vi firade mitt sommarprat! Dag 5. På torsdagen åkte mamma och jag ut till Skärholmen och jobbade på vårt Annedalsprojekt. Vi shoppade massa fina saker på Myrorna och åt lunch på en galen restaurang vid torget! Världens längsta bulgur och halloumisallad! Till middag blev det hemgjorda piroger och kronärtskocka. Koka kronärtskockorna i citron och saltvatten, tina smördegsplattor och kavla ut dem lite till fyrkandet. Gör en blandning på två ägg, riven god ost, sköljd mangold, hackad purjolök och kryddor, lägg i mitten på fyrkanten och vik ihop hörnen! Vänd på pirogen och tryck fast några pecannötter. Bränn dem dock inte som jag gjorde. Servera kronärtskockan med smör eller senapsdressing! Dag 6. Näst sista dagen på första veckan var en fredag och då åt jag hemgjord spenattoast till brunch. Jag hade philadelphia, tomat, ost och spenat i. Grillade i ett våffeljärn och serverade med ägg, juice och kaffe! Middagen blev min bästa röda linssoppa. Då köper jag en soppmix (lite purjo, palsternacka och selleri som säljs ihop), fräser gul lök och grönsakerna ihop med de sköljda linserna och kokar i grönsaksbuljong, krossade tomater och vatten tills allt är mjukt. Sen har jag i massa timjan och creme fraiche och kryddor! På söndagen åt jag sen frukost med fil, flingor, linfrön och varmrörda hallon. Ägg, kaffe och juice till det. På kvällen gjorde vi egen falafel på mosade kikärtor som rullas och friteras! Till det invigde vi vår nya grillpanna i gjutjärn (en vegetarians bästa vän!) med halloumi, röd paprika, zucchini, portabellasvamp och senapsdressing från Brianna's på det! Där har vi den, min första vegetariska vecka! Woho! My first vegetarian week! Lunch and dinners! Read the recipes by clicking the flag!