Nu var det alldeles för länge sedan jag delade med mig av ett recept, så jag tänkte kompensera med ett gäng på en och samma gång! Här kommer några av mina (och andras) lättaste snabbaste godaste rätter! Yum! ulrikas världsenklaste förrätt, sparris sunny side up. - koka upp grön sparris, ta av från plattan precis när det börjat koka och skölj hastigt med kallt vatten. Stek stora goda ekologiska ägg sunny side upp och servera det hela med havssalt, färska örter och nymalen svartpeppar! dunderlyxen, pelle janzon - rosta en ljus brödskiva och placera på en stor tallrik. Banka oxfilé tunt mellan två ark plastfolie och lägg på toasten och resten av tallriken. Hacka rödlök och gräslök fint och lägg det i en ring på toasten, klicka sen på löjrom och placera en äggula på toppen. Servera med citron och gräddfil. medelhavsmiddagen, kronärtskocka, bruschetta, zuchini och halloumi. - koka kronärtskockan ihop med lite citron. Hacka under tiden solmogna tomater fint. Stek ett gott bröd i lite olivolja och gnugga en vitlöksklyfta mot brödet. Finhacka lite rödlök, basilika och blanda med tomaterna. Stek halloumi och hyvla zuchinin i tunna skivor som sen blancheras någon minut och blandas med olivolja och vitlök. Servera tillsammans med kronärtskockan. klassikern, chevre chaud. - stansa ut en brödskiva med ett lagom stort glas som passar chevrebiten. Bre lite dijonsenap på brödskivan, lägg på osten och täck med flytande honung. Baka i ugnen i några minuter. Gör en dressing på senap, olivolja, citron, salt, peppar och vitlök. Gör en sallad på mixsallad och cocktailtomater och häll över dressingen. Placera chevretoasten ovanpå. efterrätten, plommontartes. - dela plommonen och ta bort kärnan. Tina smördegsplattor och placera ut plommonen i halvor och båtar. Tryck ner frukten en bit. Riv över mandelmassa, strö mandelspån över och täck med florsocker. Baka i ungen tills gyllenbruna och servera med vaniljglass. ulrikas mästervegetariska, ugnsbakade päron med fetaost och anisrostade pinjenötter och marinerad fänkål. - rosta pinjenötterna och stjärnanis i en torr panna tills de får lite färg. Dela fänkål och ta bort rotstocken. Hyvla fänkålen supertunt och blanda med finhackad basilika. Häll över olivolja, citron, salt och peppar och rör om. Baka päron i klyftor i ugnen tills de nästan är klara och lägg då i bitar av fetaost på samma plåt och låt de bakas i några minuter till. Servera ljummet med honung tillsammans med fänkålssalladen och babyspenat. Strössla med pinjenötter. snabbmaten, moules marinieres. - tvätta musslorna och klipp bort "skägget". Släng alla musslor som inte sluter sig när de knackas lätt mot köksbänken. Hacka vitlök, charlottenlök, stjälkselleri och chili och släng i en het gryta med olivolja. Häll i musslor och rör om. Häll över vitt vin och koka upp, häll även på en skvätt grädde. Låt koka under lock tills musslorna öppnat sig. Var försiktig så de inte kokar för länge och blir russin i skal. Servera med gott bröd. ulrikas matblogg hittar ni här, den är awesome förresten! Some great recepies of some of my fav dishes! Click the flag to read them in english!