Här kommer ett recept på den mest perfekta vitamin och fiberrika lunchen någonsin som jag åt i söndags och verkligen kan rekommendera. Perfekt för två som är hemma på helgen eller kanske pluggar! Viktigt att det går snabbt tycker jag, och detta kräver ingen tillagning alls. Du behöver, för 2 portioner: Avokadomackorna → 4 st skivor gott rågbröd → 2 st mogna avokados → 1 pkt ekologisk fetaost → 2-3 msk mellan crème fraische → chiliflakes → 1 stor näve ruccola → salt, peppar och lite olivolja Blåbärssmoothien → 1/2 paket frysta ekologiska svenska små blåbär → 1 krav-märkt banan → 1 stor skvätt kokosdryck (jag använder sötad från alpro) → 1 krm kardemummakärnor → 2 kvistar mynta Börja med att göra smoothien. Jag går ofta på känsla för att få till rätt konsistens, men tänk att vätskan ska täcka frukten och bären och addera sen extra om du vill ha den lösare. Mortla kardemummakärnorna och häll i. Blåbär och kardemumma är en sån drömmig kombination. Häll upp i glas, eller i skål om du gillar den tjock. Jag är en riktig glassmootiedrickare, tycker att det är så gott med något drickbart till mackorna! Toppa med myntakvistarna. Nu är det dags för mackorna! Skär upp 4 skivor av brödet och dela avokadon. Gröp ur dem ur skalet och skiva på en skärbräda. Ibland blir det fint, och ibland inte så fint hehe. Bryt ner fetaosten i en skål och toppa med crème fraichen. Krydda med lite salt och peppar. Blanda runt och klicka ut på skivorna. Toppa med avokadon och lite chiliplakes, salt och peppar. Avsluta med ruccola som kläms ihop till små bollar så det stannar kvar på toppen samt ringla lite olivolja. Ät! Så himla caféigt gott och lyxigt hemma tycker jag. Translation: Recipe for my best avocado and feta cheese sandwiches with blueberry and cardamom smoothie!