Härom dagen fick jag ett sånt extremt sug efter potatis! Jag äter det väldigt sällan, men det är ju verkligen extremt gott. Allra bäst när potatisen är rykande varm, nyss kommit ut från ugnen och fyllt med smarriga saker. I detta receptet gjorde jag om en gammal klassiker som jag åt hela min uppväxt på olika caféer och gjorde den lite mer 2017. Varsågod, här kommer ett recept på bakad potatis med svamp, timjan och parmesan! För 3 potatisar: - 3 bakpotatisar - 150g shitakesvamp - 150g skogschampinjoner - 3 vitlökskylftor - ca 50g smör - färsk timjan - parmesanost - salt och peppar Börja med att sätta ugnen på 200°C, snitta bakpotatisarna på ovansidan grunt rakt över och baka dem i ugnen i ca 1-1,5 timme beroende på storlek. Potatisarna ska vara mjuka inuti när de är klara. Under tiden kan du göra salladen! Till salladen: - 1 salladshuvud - 1/2 paket förkokta linser - 2 stjälkar selleri - 1 avokado - olivolja - citronjuice - salt och peppar Skölj linserna, hacka sellerin och avokadon, blanda med salladsbladen och ringla över olivolja. Pressa citron, salta och peppra. När potatisarna är klara gröp ur innanmätet och lägg i en bunke. Smöra potatisskalen som är urgröpta och ställ tillbaka in i ugnen igen. Under tiden kan du förbereda svampen. Skiva vitlök och bryn i smör i en stekpanna. Skiva all svamp och vänd i. Stek tills de mjuknat, salta och peppra. Blanda svampen med potatisen, klipp i lite timjan och smaka av. Salta och peppra om det behövs. Ta ut potatisskalen från ugnen och fyll dem rikligt med svamp och potatisfyllningen. Riv parmesan över dem och strössla lite färsk timjan. Avsluta med att grilla bakpotatisarna i ugnen en sista gång så att osten smälter och blir knaprig. Servera med den härligt krispiga salladen och syrlig gräddfil! Hoppas det ska smaka! Translation: A lovely recipe for baked potatoes with mushrooms, parmesan and thyme.