Jag älskar ju allt med vallmofrön, citron och ricottaost i, det vet ni ju sen gammalt. Nu när vi har haft sjukstuga här hemma är det extra mysigt med riktigt snäll mat, så jag gjorde dessa bananpannkakor till oss i måndags. Här kommer receptet! Bananpannkakor: - 2 ägg - 2 små mogna bananer - 85 g smält smör, plus lite extra till stekningen - 2,5 dl mjölk - 3 tsk bakpulver - 3,5 dl vetemjöl - 1 msk flytande honung - 1 dl frysta blåbär - 1 msk blå vallmofrön Citronricotta: - 80g ricottaost - rivet skal från 1 ekologisk citron Topping: - 1/2 banan - färska blåbär - flytande honung eller maple syrup - vallmofrön - citronricotta - jordnötssmör Börja med att göra smeten till bananpannkakorna. Blanda alla ingredienser förutom de fysta blåbären och vallmofröna. Mixa i bananen om det behövs. Ställ in smeten i kylskåpet en halvtimme innan du börjar steka. Vänd i de frysta blåbären och vallmofröna försiktigt. Rör en gång. Stek bananpannkakorna i en het panna med lite smör i. En pannakaka är ungefär 2-3 msk smet. Vänd på dem efter en minut eller när de blivit gyllenbruna. Servera med all god topping! Garanterad succé för både vuxna och barn! Translation: My recipe for banana pancakes with lemon ricotta, poppy seeds and blueberry.