Ja men en svängde ju ihop ganska så fula med himla smarriga bärtartletter på självaste Eurovisionslördagen till efterrätt! Tänkte att även om ni inte känner för att bränna dem som jag så kanske ni är sugna på ett recept? Man kan ju fylla med vad som helst såklart, men jag har en fäbless för vanilj och bär, mer svensk sommar blir det ju inte! Dessutom fyndade jag kakformarna på loppis samma dag, så det jag ju lite menat att de skulle bli till om man säger så! Mördeg: 150 g smör, kallt 4 dl vetemjöl 0.5 dl florsocker 1 ägg Tärna smöret och nyp ihop med mjölet och sockret i en bunke. Knäck ett ägg när smöret är blandat med mjölet och knåda försiktigt ihop till en jämn deg. Jobba inte för mycket med den, då blir den seg och drar ihop sig sen! Lägg in i kylen en stund. Vaniljkräm: 5 dl mjölk 1 vaniljstång 1.5 dl strösocker 6 äggulor 0.75 dl majsstärkelse 50 g smör Snitta en vaniljstång längs med och dra ut innehållet med baksidan av en kniv. Häll ner mjölken i en kastrull och blanda i vaniljkletet. Vispa till det blir varmt. Vispa sen socker, ägg och majsstärkelsen pösigt med en elvisp. Häll över mjölken och blanda ihop allt. Häll tillbaka allt i kastrullen igen och vispa under låg värme tills det tjocknat. Ta av kastrullen från spisen och häll över i en kall skål. Vänd sen ner det ljumna smöret och vispa försiktigt med en sked tills vaniljkrämen är stel. Tryck ner mördegen i valfri form och nagga. grädda tills gyllenbrun och låt skalen svalna. Fyll de sen med vaniljkräm och toppa med färska bär! Klart! I love french pastry! here a recipe with a swedish twist!