Vargen och jag bakade tre sorters bullar när vi var i Strängnär senast. Det skulle bli lite av en tävling men alla var så goda så vi glömde bort och bara frossade istället. Tänkte att ni skulle få recepten om ni är sugna! Själva bulldegen är samma och helt magisk. Här kommer den så tar vi fyllningen sen. Receptet är Leilas. 1 msk svarta kardemummakärnor 3 dl mjölk 3 % 50 g färsk jäst 1.5 dl strösocker 0.5 tsk salt 150 g mjukt smör 1 st ekologiskt ägg 1.2 l vetemjöl special Så mortlar man kardemummakärnorna, blandar ner jästen i ljummen mölk och arbetar degen smidig med degknorrar i vispen. Låt jäsa i 30 min innan du delar i tre kavlar ut den! blåbärsdrömmar. För blåbärsfyllningen så behöver man två deciliter frysta blåbär, 50 g smör, 1 tsk mortlad kardemumma, lite majzenamjöl, 1/2 dl strösocker och 1/2 dl farinsocker. Blanda ingredienserna och fördela över den utkavlade degen. Vik degen dubbel och skär två cm-längder som du sen vrider på och slår en knut av. Lägg dem i dubbla formar och strössla med hackan mandel. Jäs i 30 min och pensla med vispat ägg innan bullarna gräddas i ca 10 min på 200°C. kanel och mandelmassabullar. Kavla ut en tredjedel av degen och bre ut en blandning av 2 dl riven mandelmassa, 1 msk kanel, 1/2 dl socker och 50 gram smör. Gör samma knutar som blåbärsdrömmarna men låt bullarna ligga direkt på plåten på ett bakplåtspapper. Jäs i 30 min, pensla med sockervatten och grädda i ca 10 min! russinrullar Ta den tredje delen av degen och kavla ut. Bra ut en blandning av 50 g smör, 1 dl råsocker, 1 msk kanel, 1 tsk mortlad kardemumma, 1 dl russin och 1 dl hackad mandel. Rulla degen och skär 2 cm tjocka skivor, jäs i 30 min och grädda i ca 10 min! Så gott att bara ha på landställestrappen med en kopp kaffe, på första dagen på jobbet eller i frysen tills en regnig dag! Three different buns for rainy summer days! I lovelovelove the blueberry ones!