Igår delade jag ju med mig av ett recept på saffranspannkaka, och eftersom jag ätit så himla många goda saker den senaste tiden blir det receptfest här på bloggen! Hoppas ni gillar det. Se det som lite avkoppling mellan loppis och solnedgångsinläggen, hehe. Dagen recept är två stycken som passar lika bra till lunch som middag. Eftersom jag alltid lagar på fri hand är recepten en efterkonstuktion, så om något känns konstigt i antal eller mängd, hojta gärna så rättar jag! Ska försöka vara noga men ibland är det svårt att minnas exakt. Varsågod, en vegetarisk sommarrätt för två! Detta behövs för soppan: - 1 msk olivolja - 1 klyfta vitlök - 250 g blomkål - 50 g potatisar - 1/2 dl vitt vin - 3 dl vatten - 1 dl vispgrädde - 1 msk grönsaksfond - 1/2 burk kikärtor - 1 tsk paprikapulver - 1 msk smör - lite citron, salt och peppar Förkoka potatisen och lägg den åt sidan. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och lägg i hackad kokt potatis, hackad blomkål och hackad vitlök. Rör runt och var försiktig så det inte bränns. Häll över vinet och låt det puttra en sekund. På med grädde, vatten och fond. Smaka av med salt, peppar och lite citron. Stek kikärtorna i lite smör i en stekpanna, häll över paprikapulvret och låt dem få färg. Servera soppan med kikärtor, lite olivolja och en dust paprikapulver. Detta behövs för tomatcrostinis: - 2 stora skivor surdegslevain - 1 klyfta vitlök - 2 msk smör - 10 små tomater eller 3 stora - 1 kruka basilika - citron, olivolja, salt och peppar Stek brödet i smöret och låt det få färg. Dela vitlöksklyftan och gnid in bröden med den. Hacka tomaterna, blanda med olivolja, salt, peppar och citron. Häll över tomatblandningen på de nystekta bröden och servera genast! Varsågoda! Puss.