Sen jag kom hem från Ryssland har jag haft dille på borsjtj! Kanske världens bästa soppa någonsin! Jag gjorde den härom dagen, och här kommer receptet på det! - 1 gul lök - vitlök - 6 rödbetor - ca 250g vitkål - 1 lagerblad - grönsaktbuljong - lammbog eller annan god del på lamm. Jag köpte lammlägg i en underbar affär i Skärholmen där tanterna köpte alla delar på djuren och vargen och jag försökte gissa vad de skulle laga av alltihop. (det här kan man ju såklart strunta i om man inte äter kött eller inte gillar lamm men gör man det är det helt sinnessjukt gott med lamm i!) - vitvinsvinäger - gräddfil - persilja - salt och peppar Skala och riv alla grönsakerna och fräs dem i en stor gryta. Spara en rödbeta. Dela lammet och fräs dem med ben i en annan gryta eller stekpanna. Häll det över grönsakerna och täck med vatten och buljong. Låt småkoka i ungefär en timme tillsammans med lagerblad, salt och peppar. Se till att vätskan inte kokar bort helt utan täck hela tiden med buljong. När köttet är mört riv ner sista rödbetan så blir soppan röd och fin igen. Häll i en miniskvätt av vinägern för att bryta av sötman. Skumma av soppan om det behövs. Toppa med gräddfil och persilja! Jag serverade soppan med vetebröd som jag gjorde med ett basrecept och extra god rapsolja som vändes i. Så himla smarrigt! Here's my best recipe on borstjt! read it through google translate by clicking the flag!