Här kommer receptet till världens godaste vegetariska middag, som känns lite som frukost. Enkelt, nyttigt, snällt mot natur och plånbok såklart, precis som bra mat ska vara! Passar till två personer och jag kallar den "elsas bönbiffar, tomatsallad och eggs in a basket!" Eller bara "breakfast for dinner". Här kommer övertydligt recept, varsågoda. Du behöver: - grönkål eller savoykål - sex ägg - två deciliter mjölk - 1,5 deciliter creme fraishe - en knippe salladslök - en halv vitlök - flytande honung - färdigkokta blandade bönor - 2 msk ströbröd - en kruka färsk salvia - blandade tomater - olivolja - tomatvinäger, eller någon annan god sort. - salt och peppar Sätt på ugnen på 200°C och ta fram stekpannan! Hacka kålen grovt och släng i en het panna med lite salt och olivolja. Jag tog savoykål men är säker på att grönkål också är megagott, speciellt till vintern. Hacka en halv vitlök och släng ner i pannan. Den ska inte brännas så håll koll på kålen och rör mycket. Jag använder sån här asiatisk vitlök så slipper man hålla på med klyftor. När kålen är brynt släng ner den i en mindre ugnsform och vispa ihop mjölken och creme fraishen. Täck kålen med blandningen och fördela väl. Nyp av det mesta från salviakrukan och lägg på kålen, knäck sen fem ägg försiktigt över det hela så äggulorna hamnar på olika ställen och förblir hela och äggvitan sipprar ner och blandas lite med mjölken. Salta och peppra och ställ in i ugnen. Dags för biffarna! Skölj en förpackning med blandade bönor och lägg i en skål. Strö på lite (ca 2 matskedar) ströbröd, ringla lite honung, hacka lite salladslök, ta resten av salviabladen, knäck ett ägg och salta och peppra. Mixa sen med mixerstav tills det nästan är slätt. Strö på chilipulver och smaka av. Låt stå och rör runt ibland så det får stelna och ströbrödet och ägget binder samman smeten. Gör sallad under tiden! Välj några smarriga tomater att hacka. Vi odlar egna i fönstret så det är ganska enkelt. Dela upp i två koppar och toppa med hackad blast från salladslöken. Ringla olivolja, en skvätt tomatvinäger, salta och peppra. Ställ i kylskåpet. Ta ut formen ur ugnen när ägg och mjölkblandningen stelnat till och äggulorna fortfarande är mjuka. Platta till biffarna och stek dem tunt i pannan med lite olivolja. Dags att servera! Bon apetit! My recipe for eggs and kale in the oven, bean burgers and tomato salad! read it through google translate by clicking the flag!