Nu har jag gjort så många sorters granola att jag känner mig som en expert! Det började med att jag testade Fredrik Bille Brahes granolarecept fast med det jag hade hemma, sen var jag inte helt hundra 100% nöjd med det utan ville addera kokos för det är det godaste jag vet, och så höll det på. Vad är exakt rätt mängd av allt? Hur många minuter i ugnen är optimalt? Nu har jag det. Den perfekta café-granolan som smakar som smulade havrekakor och äts med fördel genom att man bara går och stoppar handen i burken och tjoffar i munnen för det är så gott. Eller på yoghurt med bär, banan, citrus etc. Receptet kommer här! Elsas cafégranola - 4 dl havregryn - 1 dl pumpafrön - 2 dl kokoschips - 1/2-1 tsk flingsalt (beroende på hur mkt du älskar flingsalt, jag gör mkt) - 1 dl hasselnötter, grovhackade - 1/2 tsk äkta vaniljpulver - 1/2 tsk kanel - 2 rejäla matskedar honung (hård på burk är godast tycker jag) - 1/2 dl olivolja Sätt ugnen på 175°C och strö ut alla torra ingredienser på en plåt. Smält honung och olivolja i en kastrull. Låt det koka upp. Häll över plåten och rör runt. Grädda i fem minuter, rör runt och grädda i fem minuter till. Granolan ska bli gyllenbrun men inte bränd. Låt svalna och häll ner i en glasbruk med skopa, för riktig cafékänsla! Mmm, så himla gott! Puss 🥄