Igår var det ju som sagt förutom en solig söndag med loppisrunda och filmmaraton även min bloggtvåårsdag! Så jag gick iväg till mataffären och köpte ingredienserna till körsbärscupcaksen som cupcake sthlm skickade receptet till. Men jag gillar ju inte recept så mycket så jag ändrade lite ingredienser och det blev kanske de bästa glasyrmuffinsen jorden skådat! Här kommer receptet iallafall. botten: 5 dl mjöl, 1 tsk bikarbonat, 1 tsk vaniljsocker, 225 g smör, 2 dl socker, 2,5 dl muscovadosocker, 4 ägg, 170 g mörk choklad (inte block!), 2 dl mjölk och en halv burk konserverade körsbär. frosting: 100 g smör, 250 g philadelphiaost, 400 g florsocker, en halv burk inlagda körsbär, strössel och riven kokos. Istället för köpevaniljsocker använde jag mig av min hemmagjorda! Det består av en burk med vaniljstång som jag använt en annan gång när jag bakat, lagt tillbaka ner i burken och fyllt på med socker. Så har den fått stå ett tag och sockret har dragit åt sig av vaniljen och blir dundergott! Men vanligt vaniljsocker funkar också såklart, men kolla noga på innehållsförteckningen så den verkligen innehåller vanilj och inte bara arom. Sen blandade jag mjöl, bikarbonat och vaniljsockret i en stor bunke. Bikarbonat är så himla mycket bättre än bakbulver, speciellt när man vill göra muffins med lite höjd. När det var blandat och klart vispade jag rumstempererat smör med sockret. Muscovadosocker kan vara det godaste i världen, det spakar lite knäckigt och ger fin färg. När smör och sockerblandningen var fluffig och fin vispade jag försiktigt ner ett ägg i taget. Efter det hällde jag ner mjölblandningen i smeten och spädde med mjölk och smält choklad. Chokladen blir bäst sakta uppvärmd i ett vattenbad på spisen. Smeten fick åka ner i formar i en muffinsplåt och sen tryckte jag ner två körsbär i varje. Ungefär lite mer än hälften ska formarna vara fyllda och sen in i ugnen på 175 grader i lite mindre än en kvart. Frostingen gjorde jag under tiden. Då vispade jag rumstempererat smör klumpfritt och blandade ner färskosten. Sen vände jag ner florsocker, de urkärnade körsbären och mixade med en mixerstav. När muffinsen var klara och hade svalnat klickade jag ut frostingen över dem och dekorerade med snöig kokos och annat fint strössel! Klart! och här kommer en bildkavalkad ♡ Det blev tjugofyra fantastiska cupcakes och alla ska ätas upp på jobbet idag för att torsdag är min sista dag på Beyond Retro! Det är sant. Eller, jag kommer nog tillbaka senare, om några månader, men först har jag ett storslaget projekt att ta itu med i vår! ♡ Here's the recipe for the cherry cupcakes I made yesterday! And also, thursday is my last day at Beyond Retro for months! I have a new job this spring!