Här kommer mitt allra allra bästa recept på moules mariniere! Tricket är hummerfonden och de syrliga tomaterna som bryter av fint mot grädden och den heta chilin. Perfekt när man vill ha en lyxigare soppa, eftersom såsen är riktigt surpelvänlig och smarrig! Dessutom är moules den lyxigaste snabbmaten jag vet. För 2 prersoner, ca 15 min Du behöver: 1 nät blåmusslor 1,5 dl matlagningsgrädde 1,5 dl torrt vitt vin 1 skvätt hummerfond ett stort knippe bladpersilja 2 tomater 1/2 röd chili 1 vitlöksklyfta olivolja salt svartpeppar Börja med att tvätta musslorna, knacka dem lätt i bordet så att de stängs och släng de döda musslorna. Dra bort "skägget" och lägg alla musslor i en skål. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och släng i fint hackad chili och vitlök. Rör runt med en träslev och häll i musslorna. Häll över det vita vinet och låt det koka upp. Häll sen i grädde och fond samt smaka av. Lägg på locket och låt det koka upp. Stäng av plattan när musslorna öppnat sig, häll i de fint hackade bitarna tomat, persilja, rör om och smaka av med eventuellt salt och nymalen svartpeppar. Toppa med extra persilja och servera med bröd, pommes eller som det är! Bon apetit! <3 My recipie for moules, with chili, lobster and tomato!