En grej som jag tycker är extra mysig så här under påskveckan är att laga mat tillsammans med min familj. Allra helst fräscha våriga rätter, ljumna och syrligt goda. Här kommer ett recept på lax med fransk potatissallad och krispiga primörer som jag lagade förra veckan. Du behöver (för 2 pers): Till laxen: - 380g färsk laxfilé - 1 ekologisk citron - 1/2 kruka dill - salt och peppar - en klicka smör - lite olivolja Till såsen: - 2 msk rysk yoghurt - 2 msk lätt crème fraîche - 1 msk majonäs - 3 tsk kapris - 2 tsk slät senap (dijon är bra men jag hade inte det hemma så jag tog svensk stark och söt, gick också bra!) - salt och peppar - lite citron - 1/2 kruka dill Primörerna: - ca 500g delikatesspotatis eller färskpotatis - 6 st rädisor - 4 st färska morötter Börja med att förbereda laxen. Jag ringlar lite olja i en panna, lägger laxbitarna på, skivar citron, hackar dill och saltar och pepprar. Allra godast blir det om man klickar på lite smör också. Baka i ugnen i 200°C ca 20 minuter, eller tills de är spänstiga, preciiiis blivit matta inuti men absolut inte är torra. När laxen är i ugnen börjar jag koka potatisen och förbereder grönsakerna. Skiva rädisor. och blanda med majonäs, yoghurt, crème fraîche, dill, kapris, senap, citronjuice, salt och peppar i en skål. Vänd runt så det ser ut så här. När potatisen är mjuk kan man dela morötterna och koka dem i det varma potatisvattnet. Gör det några minuter eller tills morötterna är al denne och krispiga. Blanda potatisen med såsen. och servera med potatis och den ugnsbakade laxen! Ha en mysig påskvecka och ta hand om varandra. Puss. Translation: My recipe on lemon salmon with french potato salad.