Här kommer ett underbart recept på en somrig sallad som är lätt att svänga ihop och som passar lika bra på picknicken i parken med barnen som till rosévinet på en romantisk solnedgångsmiddag. Tycker jag iallafall! Den smakar starkt av örter och är syrlig av citron, den smöriga couscousen mättar och nötterna ger den där extra knaprigheten som man gillar så mycket! Här kommer receptet till 3-4 personer beroende på om man serverar med bröd och tzatsiki tex. 3,5 dl ekologisk couscous 4 dl vatten 1 skvätt grönsaksbuljong 2 msk smör 1 pkt halloumi 1 stor ekologisk broccoli 1 ekologisk citron 2 st mogna avokados 10 st söta körsbärstomater 1 handfull pinjenötter 1 handfull valnötter 1 handfull russin 1 stor knippe, alltså mycket, bladpersilja 1 kruka mynta olivolja salt peppar Börja med att dela upp broccolin i mindre buketter och lägga dem i saltat vatten i en kastrull. Ta av från plattan och skölj med kallt vatten länge så fort det börjat koka. Lägg till sidan. Värm upp vatten och fond i en låg kastrull och lägg i couscous precis när det börjat koka. Ta av från plattan. Efter ett par minuter kan man röra runt med en sked och klicka i smör. Lägg på locket och låt smöret smälta i den varma couscousen. Hacka mycket bladpersilja och mynta och lägg i en skål. Dela även tomaterna och avokadon i mindre bitar och lägg ner. Grilla skivor av halloumi i en grillpanna och häll i blandningen. Rör runt i couscousen och blanda i. Rosta pinjenötter och valnötter i en torr panna med salt och ha även i dem. Dela citronen i två halvor och skär skivor av den ena halvan. Dela skivorna så de blir halvor av skivorna och lägg i. Pressa över den andra halvan av citronen och ringla över olivolja. Häll även ner russinen, broccolin, salta, peppra och blanda runt. Klart! Translation: A very fresh summer salad with cous cous, lemon and halloumi!