Här kommer ett riktigt gott och enkelt vardagsmiddagsrecept som jag hunnit göra två gånger efter att jag fotade det till bloggen. Det är verkligen den perfekta vardagsmiddagen tycker jag. Smakrik, snabb, urgod, varm, syrlig, knaprig och slurpig! Hoppas ni gillar receptet lika mycket som jag. Kryddig potatis med spenat och yoghurt & honungsbakad fetaost med körsbärstomater, mandel och mynta Du behöver: För ca 3 personer - ca 600g delikatesspotatis - 400g romanticatomater på kvist - 2 pkt fetaost - 100g färsk spenat - 2 dl matlagningsyoghurt - 1 näve koriander - 1 näve mandlar - 10 myntablad - 2 msk flytande honung - olivolja, flingsalt och nymalen svartpeppar - hemgjord chilipasta (recept nedan) Dela potatisarna på längden och koka i en kastrull med saltat vatten. Sätt på ugnen på 200°C varmluft. Under tiden, gör chilipastan. Du behöver: - 2 stora vitlöksklyftor - 1 tsk cayennepeppar (1/2 tsk eller uteslut om man vill ha mindre kryddig potatis) - 1 tsk paprikapulver - 1 tsk spiskummin - 1/2 tsk flingsalt - 1/2 tsk chiliflakes - 3 msk olivolja Mortla ihop chilipastan till en slät dressing. När potatisen är genomkokt, blanda ihop den med spenaten och chilipastan och lägg sen i en bakplåtspappersklädd form. Ungsbaka i ca 20 minuter. När du ställt in formen med potatis, börja med fetaosten. Lägg bakplåtspapper i en form. Lägg i fetaosten sida vid sida. Lägg romanticatomaterna runt fetaosten. Strössla myntabladen över fetaosten. Grovhacka mandlarna och strössla över. Ringla honung över fetaosten. Ringla olivolja över fetaosten och tomaterna. Salta och peppra. Grädda i ugnen i ca 15 minuter. Så här ser potatisen ut när den är klar. och här har vi den bakade fetaosten. Servera den heta potatisen på ett stort fat. Ringla över yoghurt och dekorera med koriander. Ringla över olivolja, lite flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera den bakade fetaosten till potatisen. De varma och söta tomaterna sprängs i munnen och passar utmärkt till den kryddiga potatisen och den svala yoghurten. En riktig smakexplosion kan jag lova! Hoppas ni testar. Puss!