Hej och glad fredag! För prick en vecka sedan var det ju midsommar och då hade jag en bebis i magen istället för utanpå och väntade ivrigt på värkar, som ju kom samma natt (mer om detta en annan gång såklart)! Men på dagen firade jag midsommar på vår gård med massa kompisar som också var kvar i stan och för att det skulle bli så somrigt som möjligt gjorde jag en jordgubbstårta. Här kommer receptet till den, som faktiskt är mycket enklare än man tror! Jordgubbstårta Du behöver: ☼ 1 pkt tårtbottnar ☼ 5 dl grädde ☼ 2 dl grekisk yoghurt ☼ ca 15 små maränger ☼ 2 l jordgubbar ☼ 1 msk florsocker ☼ 3 msk jordgubbssylt ☼ 2 mogna bananer Vispa grädden och vänd ner grekisk yoghurt. Mosa banan med en gaffel i en skål. Mixa hälften av alla jordgubbar (spara de finaste!) med en mixerstav i en egen skål och vänd ner jordgubbssylt samt florsocker i jordgubbssåsen. Nu har du tre skålar med fyllning, en med grädde/yoghurt, en med jordgubbssås och en med banan. Dags att montera! Lägg en tårtbotten på ett tårtfat och klicka på 1/3 av den mosade bananen. Klicka sen på ca 1/4 av grädd och yoghurtblandningen och smeta ut lite grann. Klicka på ett par matskedar av jordgubbssåsen och låt den rinna fram så den syns på grädden. Smula över 3 st maränger. På med nästa tårtbotten (tryck inte till så hårt, utan låt tårtan vara hög, asymmetrisk och fluffig) och gör om samma sak på denna botten. Lägg på den sista botten och upprepa. Avsluta med att dekorera tårtan med delade jordgubbar. Jag tycker det blir finast om man låter det gröna vara kvar och lägger dem lite stökigt samt varvar vilken sida man har fram. Toppa tårtan med smulade maränger! Glad sommar! Translation: An easy recipe for a fresh strawberry cake with greek yoghurt and meringue!