Valborgshelg! Så mysigt tycker jag. Här i Stockholm är det dessutom strålande sol och riktig vårkänsla. Härom dagen lagade jag en ljummen fransk potatissallad med krämiga ägg, linser, sparris och hummus som blev så god så god så den bara måste jag tipsa om! Kanske något att svänga ihop till helgen? För visst trånar man efter riktigt härlig krispig vårmat nu? Här kommer receptet: Ljummen potatissallad med linser, krämigt ägg och hummus 4 port 30 min 10-12 potatisar 380 g färdigkokta linser 1/2 rödlök 6 sparrisar 3 ägg 65 g ruccola 1/2 fänkål 1 näve persilja 1 nypa chiliflakes 2 tsk dijonsenap 1/2 citron, zest och saft Olivolja Flingsalt och svartpeppar Hummus 380 g färdigkokta kikärtor 2 msk olivolja 1 msk majonäs 1 msk kallt vatten 1 krm spiskummin 1/2 citron, zest och saft 1 klyfta vitlök 2 nypor flingsalt 1 nypa chiliflakes 1 nypa sesamfrön 1. Dela potatisen i halvor eller i fyra delar. Koka potatisen i saltat vatten. Den ska inte vara hård i mitten, snarare ska skalet vara på väg av. Ställ av och låt svalna något. 2. Gör hummusen under tiden. Skölj kikärtorna och riv vitlöken. Mixa ihop ingredienserna till en krämig hummus med stavmixer. Lägg upp i en skål och toppa med olivolja, chiliflakes och sesamfrön. 3. Finhacka rödlöken och skölj av linserna. Blanda finhackad lök och linser med ca 2-3 msk olivolja, dijonsenap, flingsalt, svartpeppar, citronjuice och citronzest. Vänd ner potatisen när den svalnat lite och rör runt så dressingen täcker all potatis. 3. Smörstek sparrisen hastigt och skiva fänkålen i en mandolin. 4. Koka äggen krämiga, skala och dela. Finhacka persiljan. 5. Blanda ruccola och potatissallad ner i en stor skål eller på en fat. Placera ut sparrisen. Klicka över några öar av hummus och toppa med ägghalvor och fänkål. Avsluta med att strö finhackad persilja, chiliflakes och flingsalt över salladen. Ringla lite olivolja. Servera med mer hummus i en skål. Glad Valborg! 🌱