I söndags bestämde Louise och jag att det enda rätta att äta till frukost var Croque-Madame! Jag som aldrig hade pocherat ägg förut blev såklart sugen på en utmaning och ungefär såhär gick det till! Man behöver (för två st): - bröd, vi tog valnötsbröd som gräddats på höjden så det blir fina rundlar när man skär det. - två ägg - en matsked ättika - en nypa salt - dijonsenap - en tomat - några skivor god skinka (Louise tog ingen skinka såklart då hon tycker om djur så mycket att hon inte äter gelehallon ens) - gruyere eller emmentalerost Sätt ugnen på 200 grader och skär brödet och tomaterna i skivor. Knäck äggen i små koppar, akta så inte gulan går sönder. Bre dijon på brödet och lägg på skinka och tomat. Toppa med ost och skjuts in i ugnen på en plåt. Sätt nu på en kastrull med vatten. Detta finns det inga bilder på för att pochera ett ägg kräver hela ens uppmärksamhet! När vattnet nästan precis börjar koka, sänk värmen och häll i ättikan och saltet. Ta nu en sked och snurra runt i vattnet, för att skapa en virvel. Häll i ägget som snurrar runt och sluter sig själv i vattnet och låt det sen ligga och sjuda i några minuter. När ägget är klart är vitan fast men gulan rinnig och så tar man upp den med en hålslev eller hålig stekspade. På med ägget på croquen och peppra! Man kan snygga till äggen med hjälp av ett glas också för att få det runt och fint men sånt hann inte jag med för jag blev så exalterad över att det funkade! Vi gjorde en bönsallad till också vilket är himla gott och så görs världens bästa helgfrukost! My recipe for croque madame! I made my first poached eggs this saturday and feel so proud! Read the recipe through google translate by clicking the english flag!