Jag lagade en av mina trumfkort härom dagen, en fiskgryta med körsbärstomater, aioli, massa vitlök, parmesan och mandlar. Just nu kollar jag på Mästerkocken (kollar ni?) och denna rätt är nog den jag skulle laga om jag skulle söka. Vilken rätt är er paradrätt? Fast jag skulle nog inte gå vidare på den, för fiskgryta är ju så himla enkelt samt att man inte får lägga en skiva citron så här på, för den går liksom inte att göra så mycket med. Men jag tycker det är så fint så jag gör det ändå. Här kommer receptet då! Om du är sugen på att laga en likadan middag tex ikväll! Receptet är en efterkonstruktion, så dubbelkolla hela tiden att det känns rätt, då jag alltid lagar mat på känsla och aldrig måttar någonting. Du behöver, för 4 portioner - 600g grytbitar (jag köper alltid färsk fisk över disk och den här gången var det lax, skreitorsk och tonfisk som bjöds) - 5 delikatesspotatisar - 2 morötter - 2 scharlottenlökar - 2 burkar körsbärstomater (alltså inte krossade, men på burk) - 3 vitlöksklyftor - 1 msk flytande honung - 1 kruka dill - 2 msk fiskfond - 1/2 citron - 1 msk olivolja och liten klick smör till bryning - aioli - parmesan - goda mandlar, Marcona är min favorit Börja med att hacka löken, tärna potatis och morot fint. Fräs allt i en kastrull med en klick smör och lite olivolja. När löken mjuknat lägg i skivad vitlök. Häll på fiskfond och burkkörsbärstomaterna. Låt det puttra tills potatisen och morotskuberna är al dente. Hacka dillen, smaka av med honung och pressad citron, salta och peppra vid behov. Rör i dillen och sänk ner fiskgrytbitarna så de är täckta av vätska. Lägg på locket och låt sjuda i några minuter. Rör sen försiktigt med en träslev och känn så fisken är genomkokt men inte ramlar sönder. Den kokar sig själv efter några minuter när man stängt av plattan också. Viktigt att fisken inte blir torr eller grynig! Lägg upp grytan i djupa skålar, klicka på aioli och riv över parmesan. Toppa med mandlar och en skiva citron. Du är vidare!