Glad fredag!! Vad ska ni göra ikväll för att fira helgen? Jag ska duka upp fredagsplock på vinbordet och hänga hemma med min familj, alla ljusen tända och ta ett långt skönt bad. Kanske titta ikapp på Bachelor-avsnitten vi inte hunnit se. Har ni bestämt vad ni ska laga till middag än? Inte? Perfekt, detta tycker jag att ni ska laga! Häll först upp ett glas kyligt kockvin om ni är sugna. Mina vinglas som jag älskar som är budgetvarianten på de otroliga som finns på Svenskt tenn har jag fått massa frågor om och de finns här. På tal om vin så är detta vårt husvin här hemma, men jag vill också tipsa om den här goda om man vill lyxa till det i helgen! Nu vidare till maten. Det trevligaste att laga på hösten till helgen är definitivt en enkel men riktigt mustig och god pasta. Jag har blivit besatt av puttanesca, kanske för att det är den upphöjda smakversionen av pasta med tomatsås, som känns så himla härligt och alla kids blir alltid chockade när man säger att den hemliga ingrediensen är fisk! Jag lagar gärna själv i köket så de andra får duka. Puttanesca för 4 personer: - 400g pasta, jag tog handrullad pici men det är också gott med bred pappardelle - 5 dl finkrossade goda tomater. Jag köper alltid på flaska på Urban Deli. Man kan också köpa hela San Marzano-tomater på burk och bara gå igenom med stavmixern. - 15 körsbärstomater - 3/4 röd chili - 3 stora vitlöksklyftor - 2 msk urkärnade svarta oliver, kalamata funkar fint men jag tog cuquillooliver från Bernal som jag också köper på Urban deli - 1 msk kapris, gärna små - 5 sardellfiléer - olivolja, flingsalt, svartpeppar - parmesanost 1. Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull. Finhacka chili, vitlök och sardeller. Fräs i olivolja i en stekpanna. 2. Dela körsbärstomaterna. Lägg i dom tillsammans med oliverna i stekpannan och rör runt. Häll över de finkrossade tomaterna och låt puttra i ca 20 minuter. Rör i 2-3 dl pastavatten. 3. När pastan är nästan klar låt den koka klart i tomatsåsen. Häll på mer pastavatten om det behövs. Servera genast och toppa med riven parmesan. Så gott! Några viktiga saker som jag tycker är dealbreakers med pasta är att det inte får bli torrt, mycket pasta vatten ska i samt att det inte får vara för al dente som jag ofta tycker att det är. Gott att servera till är tex: - ruccola med mandolinad fänkål, balsamico och olivolja - tunt skivad tomat och schalottenlök med citronsaft, zest och olivolja - nykokta kronärtskockor med citron och saltat smör - grön bladsallad med körvel toppad med citron och olivolja Trevlig helg alla! Och förresten, allt gick bra igår på återkontrollen! <3 Allt såg bra ut som vanligt och oron jag känner före är som bortblåst lagom till helgen. Nästa gång jag är på sjukhuset är jag friskförklarad, tack livet för det. Puss! 🍝