Hej i höstrugget! Vad passar bättre en grå måndag än att göra en härlig stor plåt granola för veckans alla frukostar? Här kommer ett recept som inte tar mer än en kvart, räcker länge och är fullproppat med bra fetter, energi och smakar underbart. Golden granola med kakao och nötter - 1 stor plåt - 4 dl havregryn - 150g blandade ekologiska nötter - 2 dl riven kokos - 1 dl pumpakärnor - 5 msk chiafrön - 2 msk linfrö - 1 tsk flingsalt - 3 msk kakao - 1 tsk gurkmeja - 1 dl honung - 2 msk kokosolja Sätt ugnen på 175°C. Blanda alla torra ingredienser på en stor plåt. Smält honung och kokosolja i en kastrull. Ringla över och blanda väl. Rosta granolan i ugnen i 10 minuter. Ta ut plåten och blanda väl. Rosta i ytterligare 5 minuter. Låt svalna och lägg i en skål eller påse. Så gott till en fet yoghurt och skivad frukt! ⭐