Hej på er denna julieftermiddag! Eller kväll har det redan hunnit bli? Jag har varit hemma och jobbat en stor del av dagen, sen åkt till gårdsbutiken och fiskaffären i När och sprungit nu medan Fanny förberett middagen. Vi ska grilla röding i panna, ett sätt jag börjat göra fisk på nu efter att Siri lagade torskrygg till oss på grillen på det viset när vi var där på middag. Bara en ugnsfast form, fiskfiléer (lax, torsk el röding tex) några klickar smör och dillkvistar. Sen bara några minuter på grillgallret med locket på så blir fisken ljuvlig. Salt och peppar efteråt så blir den inte torr. Till det ska vi äta tre olika sorters sallader och kokta betor. Älskar sommarmat! On that note kommer här ett recept! När Pontus syskon och Lynns kusin kom hit ville jag baka något riktigt gott så jag köpte enorma solmogna hallon från Stenhuse gård här på ön och gjorde en pistagepaj! Fyllningen är en pistagekräm från Gridelli som jag är besatt av och hittar man inte den går det säkert bra att byta ut mot tex Nutella och då istället använda hackade hasselnötter istället för pistagenötter. Här kommer receptet: Hallon och pistagetarte - 300g hallon - 200g pistagekräm (alternativt hasselnötskräm eller Nutella) - en näve hackade pistagenötter, osaltade utan skal - 100g rumstempererat smör - 3 dl mjöl - 1/2 dl florsocker - 1 krm äkta vaniljpulver - 1 ägg - 1 nypa flingsalt Sätt ugnen på 175°C och nyp ihop smöret, mjölet och sockret. Addera ägget och forma kvickt ihop till en degklump. Förvara i kylskåpet i minst 30 minuter. Tryck ut pajdegen i en pajform med ca 20 cm i diameter och nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda i ugnen i ca 7 minuter eller tills det precis börjar få färg. Låt svalna i några minuter. Bred ut pistagekrämen i pajskalet och toppa med de hackade pistagenötterna (alternativt hasselnötterna) och lite flingsalt. Grädda åter igen i cirka 4-5 minuter. Låt kakan svalna något och toppa den med hallon. Börja i mitten och jobba runt i cirklar tills hela tarten är täckt. Låt stå i kylskåpet minst 30 minuter tills den svalnat helt och servera med crème chantilly. Creme chantilly med creme fraiche Creme chantilly är lite förenklat grädde med vanilj och socker. Jag tycker den blir ännu godare med lite creme fraiche i så här kommer ett snabbt recept på det. - 1,5 dl grädde - 1 dl creme fraiche - 2 msk florsocker - frön från 1 vaniljstång Skrapa ur vaniljfröna ur vaniljstången med en kniv. Vispa snabbt ihop alla ingredienser i en skål med elvisp. Servera till hallontarten. Somrigaste smakerna jag kan komma på, och så himla himla himla gott, enkelt och vackert för ögat! Hoppas ni gillar den! Hörs snart. 🥄✨