Jag bakar nästan bara på sommaren, och nästan bara när vi är i Strängnäs. Det är något med 1800-talsköket, utsikten genom köksfönstret och faktumet att man går ut och sätter sig på verandan med en kopp kaffe cirka fem gånger om dagen. Den här saftiga kakan med hallon, ricotta och citron är lagom söt, krämig, hållbar och syrlig för varma sommardagar. Inte knepig alls att göra, tvärt om, och dessutom vacker och extremt god! Jag tycker ju alla kakor borde ha ricotta och citron i sig, så därför har jag alltid i det. Den här innehåller också massa hallon vilket gör den färgglad i genomskärning! Testa gärna! Du behöver: 3 dl mjöl 2,5 dl socker 2 tsk bakpulver 1 krm salt 3 ägg 250g ricotta skal från 2 små ekologiska citroner 100g rumstempererat smör 200g frysta hallon Sätt ugnen på 175°C och börja blanda de torra (mjöl, socker, bakpulver och salt) ingredienserna i en skål. Vispa ihop ägg och ricotta i en annan. Riv ner skalet från citronerna. och häll sen ner de torra ingredienserna i ägg, ricotta och citronblandningen. Vänd ihop. och klicka i det rumstempererade smöret. Rör ut det i smeten så den blir jämn. Vänd i hälften av hallonen. Anledningen till att jag använder frysta och inte färska är för att de inte bara ska kladda ut och bli en ljusrosa röra. Men färska kan man servera/garnera med sen om man vill! Vänd i dem försiktigt. Fyll en smörad och mjölad form med smeten. Tryck i den andra hälften av hallonen i mitten på kakan. Då blir det extra mjukt och saftigt där! Grädda i mitten av ugnen i ca 40-50 minuter eller tills mitten på kakan precis har stelnat. låt den inte gå för länge men inte heller vara sås i mitten. Låt kakan vila en stund. och sen är det bara att skära upp! Translation: A recipe for a raspberry ricorra cake with lemon zest.