Vår standarsfrukost den här Gotlandsveckan har varit havregrynsgröt kokat på havremjölk (den blir så krämig då!) med äpple och plommonkompott, pekannötter, hasselnötter och chiafrön. Här kommer receptet om ni vill testa: För 3 personer: gröten: - 3 dl havregryn - 3 dl havremjölk - 3 dl vatten - 1 nypa salt kompotten: - 1 äpple i mindre bitar - 3 plommon i klyftor - 1 msk smör - 1 msk socker - 1 krm kardemumma - 1 krm kanel toppingen: - 10 pekannötter, hackade - 10 hasselnötter, hackade - 1 msk chiafrön - 3 dl havremjölk - 1 nypa flingsalt om man vill Lägg alla ingredienser till kompotten förutom plommonen i en kastrull och rör ihop på medelvärme under ett par minuter tills äpplena är mjuka och fått färg. Vänd i plommonen och ställ åt sidan. Koka upp gröten i en kastrull. Vispa gärna och stäng av och dra bort kastrullen från plattan när den fortfarande är lätt rinnig. Häll upp gröten i djupa skålar, toppa med kompott, nötter, chiafrön och havremjölk. Glad höst! 🥄🍂