Här kommer ett vegetariskt recept på en underbart lyxig och god ljummen höstsallad med kantareller, buffelmozzarella, färska örter och rotsaker! Jag lagade detta i måndags och lovar att det var supergott! Receptet är för två personer. Du behöver: ☛ 1 pkt färdigkokta linser ☛ några nävar svenska kantareller ☛ 1 pkt buffelmozzarella ☛ 4 potatisar ☛ 2 morötter ☛ 1 bit vitkål ☛ 2 stora vitlöksklyftor ☛ 1 näve färsk timjan ☛ 1 näve färsk oregano ☛ 6 körsbärstomater ☛ 2 nävar babyspenat ☛ 1 klick smör ☛ olivolja ☛ citron ☛ pumpafrön ☛ salt och peppar 1. Sätt ugnen på 225°C och ringla olivolja på en ugnsplåt. Dela potatisen i klyftor och morötterna i stavar. Skär upp vitkålen i mindre bitar och skiva vitlöken tunt. Blanda allt på plåten och toppa med timjan. Salta och peppra. Baka i ugnen tills rotfrukterna är mjuka inuti. 2. Skölj linserna och häll ner i en stor salladsskål. Lägg i babyspenaten, delade körsbärstomater, buffelmozzarella i bitar och de varma rotsakerna. 3. Stek kantarellerna i smör. Salta. Häll över svampen och smöret från stekpannan i salladen. Blanda. 4. Toppa med färsk oregano, citronjuice, olivolja och pumpafrön. Servera med en klick vitlökscreme fraiche, en rostad skiva levain eller äppelmust! Smaklig måltid! Translation: My best recipe for a fall salad with chanterelles and lentils.