Recept kommer lastat! När vargen och jag var på Yasuragi blev vi bjudna på så jäkla mycket god mat att jag fått asiatiskt ryck hela veckan och testat att göra hemma själv. Dock orkar/vet jag inte hur man gör tex ostronbuljong och hittar inte Hjälmargös på min Ica så jag gjorde med hummerfond och torsk istället! Här kommer receptet: För 2 personer. - torskfilé, eller annan vit meaty fisk - 1 pak choi, vi köpte våran i världens mysigaste grönsaksaffär på Södermannagatan som känns som affärerna i Paris - en skvätt hummerfond - 2 dl matlagningsgrädde - 2 stora vita sparrisar - en liten gul chili - ett knippe haricot vert - en skvätt sesamolja - rapsolja - en skvätt thaisoya, eller annan lätt soya - salt och peppar Börja med att göra fonden. Det här är ju en smaksak så jag hällde en miniskvätt hummerfond i en kastrull och spädde med lite vatten och matlagningsgrädde tills jag gillade sältan och rundheten i smaken. Den får stå och puttra lite under tiden resten görs. Skala de stora sparrisarna och dela i tre delar var på längden. Hetta en grillpanna och lägg ner sparrisarna tillsammans med skivad gul chili och lite sesamolja. Salta och peppra. Dela fisken i portionsbitar och stek snabbt i rapsolja på hög värme och stänk över lite thaisoya. Låt inte få massa färg utan låt den ligga och insupa oljan, kondensen och soyan i pannan på låg värme en stund under lock. Koka upp en kastrull med vatten och salt och släng i haricot vert och hackad pak choi. Stäng av plattan och låt de ligga i det varma vattnet ett par minuter. Skölj sedan med kallt vatten. Lägg lite pak choi i en djup tallrik, slå över fonden, lägg på fisken och servera med bönor och grillad sparris! Så gott! A recipie for a great lobster broth fish dish! Read it in english by clicking the flag!