Mitt bästa recept på chiapudding är också det somrigaste! Det är en frukostvariant på min bästa tårta, och därför kallar jag den chiatårta. Jurdgubbar och vanilj vill man ju äta dygnet runt så här års, och här kommer min chavariant! Lika god på balkongen till frukost, som till mellis i parken, i en burk på picknick som till dessert. Nyttig med allt bra som chia har med sig och barnsligt enkla smaker! Dessutom enkel att göra om man jämför med hur proffsig den ser ut. Du behöver: - Chiapudding. Jag gör min på chiafrön, mandelmjölk från Alpro och vaniljpulver och har en stor burk i kylen som jag tar ifrån. Enkla basrecept på chiapudding hittar du tex här. - Vaniljpulver - Svenska jordgubbar - Kesella, kvarg, yoghurt eller vad man gillar och tål i den kategorin, jag tog kesella här. - Mandelspån Välj ett glas, jag tog detta gamla på fot som jag köpt på loppis. Skiva jordgubbarna. Börja med att lägga lite chiapudding i botten. och tryck sen ut jordgubbsskivorna längs med glasets sidor. De fastnar om man trycker till lite bara. Gör en vaniljkesella eller en vaniljyoghurt genom att vispa i lite vaniljpulver. Så blir det godare och fint med alla svarta prickar! Lägg på ett lager kesella. Tryck i nya jordgubbsskivor. och mer chiapudding. Avsluta med lite kesella på toppen. Massa jordgubbar och mandelspån! Klart att ätas med sked! Translation: My best chia with summer flavors! Strawberry and vanilla.