Septembersöndag, det är en dag för mat eller hur? Allt är gott och man är hungrig. Jag funderar på vad jag ska laga nästa vecka och tänker på vilka ingredienser och råvaror jag gått förbi på Ica och hälsokosten, på vad jag har i skafferiet och kylskåpet. Kikärtor, tomat, fikon, fetaost, färska örter, zucchini, gryner och potatis, några övermogna bananer, kronärtskocka och tahini, broccoli och bönor. Jag följer gärna restauranger och caféer för matinspiration och går sällan efter recept men försöker lista ut hur jag ska göra något liknande. Här har vi gröna bönor och kokt potatis som stekts med färska tomater och olivolja från Café Deco i Bloomsbury. Fetaost med torkade örter på. Väldigt provencalskt och härligt! Dessutom snabbt och enkelt. Sonny i Köpenhamn gör också god mat helt i min smak. Massa grönsaker, fröer och smaker. Här en tomatsoppa med svarta bönor, broccoli och frön. Perfekt med ett vitlöksstekt levainbröd till och en tjock skiva gammelknas. En sallad från samma ställe med kål, äpplen, betor, fetaost, massa dill och avokado. Gott! Apollo bar påminde mig om kronärtskocka med tahini. Det är säsong nu och min Ica dignar med kronärtskockor. Det ska jag laga. På tal om saker i säsong så såg den här mackan med fikon, getost och honung som Anna-Clara Leo gjort helt otrolig ut! Färgen, mmmm. Billig, god och mättande mat. Kikärtor, fänkål, zucchini, lök, vitlök, olivolja och citron som sakta får koka på låg värme lagat av fantastiska Fatma Mehmet. Perfekt matlådemat ju, som går att toppas med vad som helst egentligen. Yoghurt, råkost, hummus, lammfärsbiffar, ja vad man nu är sugen på. Grötsäsongen är här och jag tyckte att det såg så gott ut så här som Hanna Wilding lagat den med björnbär, fikon, mandelsmör, honung och hampafrö. Jag har ju tidigare nämnt Nathalies glutenfria bananbröd och idag tänkte jag baka det. Ser fram emot att ha frukost och mellis hela veckan. Slutligen så tyckte jag att Bottega Barlies boullabaise såg så god ut att jag gjorde en egen variant i fredags när Viktor och Siri var här på middag. Det är verkligen en perfekt helgrätt så här i september! 🤎Ha en mysig söndag, puss!