Här kommer ett receptet på linguine vongole som är helt underbart! Enkelt, snabbt och oerhört lyxigt. På en sekund kastas man ner till Italienska kusten och citronerna dignar längs med träden i förgrunden till utsikten som man har. Lila klätterväxter längs med stenväggarna och små tanter som hänger tvätt i sina fönster. Ja ni fattar. Det är ljuvligt gott, men det är också viktigt att man använder bra råvaror. Vongolemusslor måste vara färska, så ring och kolla med din lokala fiskaffär eller saluhall om de har några bra inne innan du börjar planera i huvudet. Buon appetito! För 4 personer: - 1 kg vongolemusslor - 300g linguinepasta - olivolja - 2 tsk chiliflakes - flingsalt - 2 vitlöksklyftor - 250 ml vitt vin - 1 stor näve bladpersilja - 1 citron till servering Börja med att koka upp en stor kastrull vatten med en rejäl nypa flingsalt i. Allt handlar om timeing när det kommer till denna rätten. Medan du väntar på att pastavattnet kokar upp är det smart att tvätta igenom musslorna med kallt vatten, slänga de som inte stänger sig när du knackar dem i diskbänken och även slänga de som är trasiga. Häll lite olivolja i det kokande vattnet och sen i med linguinen. När pastan kokat ca 3 minuter passar det att hälla olivolja i en bred och låg kastrull, eller vad man har, och fräsa musslorna där i. Häll på chiliflakes och tunt skivad vitlök och rör runt tills musslorna börjar öppna sig. Addera det vita vinet, hälften av bladpersiljan fint hackad, en nypa flingsalt eller två och lägg på ett lock. Efter ett par minuter är både pastan och musslorna klara. Häll av pastavattnet och lägg ner linguinen i kastrullen med musslorna. Rör runt. Servera med några klyftor citron, hackad persilja, ringlad olivolja och en nypa flingsalt! Självklart kan man dränka sin vongole i parmesan, om man är lagd åt det smarta hållet! Hoppas ni lagar denna dunderrätt. Puss. Ps. Tips! För den som vill ha mer musslor i sin pasta går det bra att addera 2 msk vongolemusslor på burk tillsammans med chiliflaksen och vitlöken. Ds. Translation: A lovely recipe of linguine vongole, for a date night with the Italian vibe!