Frukost: Ett riktigt gott rågbröd (vilket är egentligen bäst? Det behöver vara lika delar sött som surt tycker jag), ett kokt gårdsägg och en rejäl hög med härligt stinkande ost. Min favorit är Gamle Ole. Fika: Varm och hembakt paj på säsongens bär med knäckigt täcke och vaniljglass. När jag var tonåring kunde man beställa hallon eller blåbärspaj på alla caféer i Stockholm. Det är en lika stor del av fikakulturen som rabarber rädd-te i enorma koppar, grillad focaccia och kedjerökande inomhus. Konstig tid man växt upp i. Lunch: Vit fisk på en bädd av örter med en skummig lätt beurre blance forell- och öringrom. Plus riktigt smörig färskpotatis med finhackade örter. Ge mig endast detta varje dag den här sommaren tack på förhand. Snacks: En fem år gammal bild från Atelier september med det enklaste godaste vi har så här års. Rädisor med olivolja, parmesan och flingsalt. Ställ fram detta med ett glas krispigt vitt vin i trädgården i sommar och alla blir glada. Middag: Ravioli med örter fylld med färsk getost, ärtor, spenat, basilika och parmesan. Slurp. Efterrätt: Cannoli! De här små godsakerna från Stockholms ost och chark på Renstiernas gata fick vi när vi var på middag hos Nina och Anton sist. De har allt! Till en kopp riktigt starkt kaffe och en avec. Plock: Serrano med mandlar, burrata, surdegsbröd och färska smögenräkor med dill, aioli och citron. Där har du hela tallriksmodellen för sommarens fördrink! Alla bilder är länkade till källan, bon apetit! 🍴