En sak som är tråkig med vintern är att det är kolsvart på kvällen när man ska äta och därför inte går att fota mat. Men nu kommer ett inlägg om mat trots brist på fotoljus, för ibland är det för gott för att inte delas. Jag vet inte hur ni funkar men jag kan bli lika besatt av rätter som jag blir av låtar. Väljer en favorit och lyssnar om och om igen. Just nu är det lax-bibimbap (får bli ett eget inlägg för om något är svårare att fota än sallad i kolmörker är det nog rå fisk och kimchi) och chèvre chaud. När jag var 20-something åt jag det ofta men då var det alltid tillsammans med betor. Rödbetor är inte min favoritgrönsak men när jag som 30+ person insåg att man får göra mat hur man vill och uteslöt betorna insåg jag att det är världens godaste sallad? Dessutom behöver man inte snåla med chèvren så som man får den på franska bistros utan här får man beställa själv hur generös man ska vara och jag är riktigt generös.I min chèvre chaud har jag följande:- en rejäl skiva surdegsformbröd med vallmofrön eller tunnare skiva valnötsbröd.- en stor bit chèvre. Kolla noga så ni inte köper en kantbit, för mer gott innehåll.- hjärtsallad och mâchesallad- bladpersilja- rödlök- körsbärstomater- tunt hyvlad morot på mandolin- valnötter- flytande honung- balsamico och olivolja - nymalen svartpeppar och flingsaltbubblare: avokado1. Först sätter jag på ugnen på ca 200°C. Sen lägger jag brödskivan med chèvren på i en ugnssäker form. Vid sidan av lägger jag valnötterna. På chèvren ringlar jag honung.2. Jag rostar chèvren på brödet och valnötterna i ugnen i ca 15 minuter. Tills nötterna doftar varmt, honungen smält, brödet är rostat och chèvren är fluffigt molnigt mjuk.3. Under tiden sköljer jag salladen och delar tomaterna. Mandolinar morot. Skär avokadon i mindre bitar, river av bladen på ett knippe bladpersilja och hackar löken. Allt tassas i en bunke med olivolja och läggs upp på en tallrik. 4. När Chèvretoasten är klar lägger jag upp den bredvid salladen. Strösslar nötterna över alltihop och ringlar generöst med god balsamico. Avslutar med nymalen svartpeppar och flingsalt. Klart!Vad har ni för vardagsrätter som återkommer, gärna fler gånger i veckan? Det vore så roligt att höra om eran middag på repeat! Puss.