Nigel Slater är en av mina favoritkockar. Han beskriver sig själv som "a cook who writes" och har skrivit en kolumn i The Observer i 30 år. Numera släpper han kokböcker och lägger upp recept på The Guardian och jag vill verkligen tipsa vidare om honom och hans mat. Det finns något brittiskt fritt och jordnära över Nigel, hans mat är opretentiös men spännande. Rustikt upplagd, säsongsenliga råvaror och ofta inspirerande smaker och kombinationer. En del klassiskt brittiskt, men också asiatiska influenser, starkt, sött, vackert och framför allt gott! En perfekt person och matgalleri att djupdyka ner i nu under helgen alltså. Vad sägs till exempel om Sweet buns med sylt och grädde? eller gröt med blåbär. Toast med krabba och gurka, gud hjälpe mig vad gott! Ceviche med grapefrukt. Soyakyckling med broccoli, mmmm. Honung och aprikosbröd. Tänk er det här på söndagsfrukosten! Den här hasselnöts-triflen vill man ju bara sleva i sig. Kycklingsoppa med kronärtskocka. Det här ser ut som mina smaker. Syrligt och slurpigt gott. Grillad lök, kikärtspuré, citronolja och za’atar. Stopp! Bubble and squeak fritters med salsa verde. Ingen som helst aning om vad det betyder men ge mig nu. Morötter med kardemumma och cashewnötter. Yum. Couscous med aprikoser och pinjenötter. En rätt att spara till sommaren och servera till något grillat. Kryddig morotssoppa, en klassiker. och slutligen en lax och creeme cheese-paj som jag definitivt ska göra på Gotland när vi åker dit nästa vecka! Trevlig mat-lördag på er. Puss! 🍋